• Business

    Ελλάκτωρ: Ενδιάμεση χρηματοδότηση στην Άκτωρ περί τα €50 εκατ. από τους μετόχους

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Άρης Ξενόφος, Διευθύνων Σύμβουλος της Ελλάκτωρ


    Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επείγουσες ανάγκες ρευστότητας της θυγατρικής για τις κατασκευές, Άκτωρ, η διοίκηση της Ελλάκτωρ υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο, Άρη Ξενόφο, σχεδιάζει ενδιάμεση χρηματοδότηση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες θα πρόκειται για ένα ποσό της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ το οποίο θα εξασφαλιστεί μέσω ομολογιακού δανείου, που θα καλύψουν οι μέτοχοι έναντι της επικείμενης αύξησης κεφαλαίου, ύψους 120,5 εκατ. ευρώ.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Reggeborgh Invest είναι διατεθειμένη να καλύψει το μεγαλύτερο τμήμα του ποσού εφόσον δεν υπάρξει η ανάλογη ανταπόκριση από τους υπολοίπους μετόχους.

    Γεγονός αποτελεί ότι τα σοβαρότερα προβλήματα στον Όμιλο εντοπίζονται στην Άκτωρ στην οποία θα κατευθυνθεί και το μεγαλύτερο τμήμα της σχεδιαζόμενης αύξησης κεφαλαίου της Ελλάκτωρ για την οποία οι μέτοχοι θα αποφασίσουν σε έκτακτη γενική συνέλευση στις 2 Απριλίου.

    Περίπου 100 εκατ. από τα 120,5 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στη θυγατρική για τις κατασκευές η οποία με τη σειρά της θα καλύψει υποχρεώσεις της στο εξωτερικό (σχετίζονται κυρίως με την κατασκευή φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων) και στην ελληνική αγορά, 45 εκατ. και 55 εκατ. αντίστοιχα.

    Ο στόχος είναι η αύξηση κεφαλαίου της Ελλάκτωρ να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο, ωστόσο, οι υποχρεώσεις της θυγατρικής, όπως φαίνεται, δεν μπορούν να περιμένουν, γι΄ αυτό και επιλέγεται η λύση της ενδιάμεσης χρηματοδότησης.

    Με βάση τα τελευταία δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία, 9μηνο 2020, ο κλάδος της κατασκευής της Ελλάκτωρ παρουσίασε έσοδα μειωμένα κατά 49% (375 εκατ. έναντι 737 εκατ. το 9μηνο 2019).

    Το ίδιο διάστημα το προσαρμοσμένο EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) διαμορφώθηκε σε ζημιές 23,5 εκατ. και οι ζημιές προ φόρων σε 58,9 εκατ. έναντι ζημιών 35,6 εκατ. ευρώ.

    Ελλάκτωρ: Με 120 εκατ. επιστρέφει δυνατά στον ανταγωνισμό

    Ελλάκτωρ: Στα 120,5 εκατ. ευρώ η ΑΜΚ, με τιμή διάθεσης στα 0,9 ευρώ

    Ελλάκτωρ: Στις 2 Απριλίου η έκτακτη Γενική Συνέλευση για ΑΜΚ και τις προτάσεις των εφοπλιστών



    ΣΧΟΛΙΑ