• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Σε Alpha, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ το ραντάρ της αγοράς


    Στα όρια των 900 μονάδων υποχωρεί ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου, με τις μετοχές του κλάδου της ενέργειας, τις τράπεζες και άλλα blue chips να μην δικαιώνουν τις προσδοκίες της αγοράς για μια διαφορετική συνεδρίαση

    Οι ανησυχίες που έχουν σκύψει πάνω από το Χρηματιστήριο Αθηνών σχετίζονται με τη μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού και κατά πόσο αυτή θα δυσκολέψει την επιστροφή στην οικονομική ανάκαμψη ενώ το μεγάλο στοίχημα του τουρισμού φαίνεται πως είναι ακόμα ανοιχτό όσο μεγάλες αγορές της Ευρώπης όπως η Γερμανία, η Ρωσία και η Αγγλία παραμένουν κλειστές για την ελληνική αγορά.

    Τα σύννεφα αυτά που σωρεύονται πάνω από τη λεωφόρο Αθηνών δεν επιτρέπουν μεγάλη συναλλακτική κίνηση στο ταμπλό, καθώς ο τζίρος έχει υποχωρήσει πάνω από 50% σε σχέση με τις συνεδριάσεις του περασμένου Μαΐου.

    Η προσοχή της αγοράς παραμένει για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Alpha ΑΛΦΑ 1,29% 1,57, με τη μετοχή στο 1,10 ευρώ. Απώλειες για την Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,53% 3,78 κατά 0,8%, ενώ στο κόκκινο βρίσκονται κι άλλα δεικτοβαρή χαρτιά, όπως ο ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ 1,73% 16,43 και ο ΟΤΕ ΟΤΕ -1,22% 13,81.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ιντραλότ: Οι… αθέατες λεπτομέρειες της σύνθετης συμφωνίας Κόκκαλη, με τους ομολογιούχους

    Χρηματιστήριο: Οι λόγοι που η αγορά μένει καθηλωμένη στις 900 μονάδες

    Wall Street: Στις 14.500 μονάδες ο Nasdaq, νέο ρεκόρ και για τον S&P 500 – Στο 1 τρισ. η κεφαλαιοποίηση της Facebook

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ