ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με τις τεχνολογικές μετοχές να πρωταγωνιστούν, η Wall Street είδε τους δύο από τους τρεις σημαντικότερους δείκτες της, Nasdaq και S&P 500, να κλείνουν σε νέα ιστορικά υψηλά τη Δευτέρα. Αντίθετα, ο Dow Jones άρχισε την εβδομάδα με απώλειες.
Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 34.283,27 μονάδες, με απώλειες -0,44%, ο S&P 500 στις 4.290,61 μονάδες, με άνοδο 0,23% και ο Nasdaq στις 14.500,51 μονάδες, με άνοδο 0,98%.
Από τις big tech μετοχές ξεχώρισε η Facebook με άλμα 4,18%. Η μετοχή έκλεισε στα 355,64 δολάρια, με την κεφαλαιοποίησή της να σπάει για πρώτη φορά το όριο του 1 τρισ. δολαρίων, χάρη σε μια ευνοϊκή νομική απόφαση που απέρριψε μια αντιμονοπωλιακή καταγγελία που της FTC.
Από τις υπόλοιπες FAANG, οι Apple (+1,25%), Netflix (1,13%) και Amazon (+1,25%) έκλεισαν με άνοδο άνω του 1% ενώ σε οριακό άνοιγμα κατάφερε να κλείσει τελικά και η Alphabet (+0,02%).
Πέρα από τις FAANG, στο +1,40% έκλεισε η μετοχή της Microsoft, στο +2,52% η Tesla ενώ η μετοχή της Coinbase απογειώθηκε στο +9,86%, εκμεταλλευόμενη τόσο την άνοδο των κρυπτονομισμάτων όσο κυρίως την άδεια λειτουργίας που έλαβε η πλατφόρμα της στην Γερμανία.
Ιδιαίτερα ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές των κατασκευαστών ημιαγωγών, με την Nvidia να κλείνει με άνοδο 5,01%% και την Broadcom στο +2,29%.
Οι τεχνολογικές μετοχές βρίσκουν στήριξη στην υποχώρηση της απόδοσης του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου στο επίπεδο του 1,48%, έπειτα και από τις καθησυχαστικές δηλώσεις του Τζερόμ Παόυελ την Παρασκευή πως η FED δεν θα προχωρήσει γρήγορα σε προληπτικές αυξήσεις των επιτοκίων, αλλά θα περιμένει να μελετήσει τα πραγματικά δεδομένα.
Στον αντίποδα, ισχυρές απώλειες γνώρισε η μετοχή της Boeing που βρέθηκε στο πάτο των 30 μετοχών του Dow Jones, με βουτιά -3,39%, έπειτα και από την είδηση πως οι ρυθμιστικές αρχές δεν θεωρούν πιθανό να δώσουν πιστοποίηση για τα αεροσκάφη μεγάλης εμβέλειας 777X έως το 2023 τουλάχιστον.
Ισχυρές απώλειες σημείωσε επίσης η Chevron (-3,08%) και η American Express (-2,76%), ενώ την καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του Dow Jones σημείωσε η Intel (2,81%) ακολουθούμενη από τις Microsoft, Apple και Salesforce (1,12%).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τιθορέα: Στη ΓΑΔΑ οι 8 συλληφθέντες για την ένοπλη ληστεία – Καλάσνικοφ, χειροβομβίδες και πιστόλια στην κατοχή τους
- Ταμείο Καινοτομίας: Πέρασε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για νέα φάρμακα και θεραπείες
- Υ/ΚΝΟΤ: Στο 30,02% το ποσοστό της Indigo των Ρήγα και Παναγιώτη Τζώρτζη
- Στάρμερ: Πάνω από 60 βουλευτές των Εργατικών ζητούν την παραίτηση του
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.