• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Ποιος σκουπίζει τα συμβόλαια της Πειραιώς;

    Χρηματιστήριο: Πως “χάθηκε” εντολή πώλησης 350 χιλ. τεμαχίων στην Eurobank, focus σε ΟΠΑΠ και ΜΟΗ

    Χρηματιστήριο


    Εν αναμονή του ανοίγματος του βιβλίου προσφορών για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,31% 3,88 και η μετοχή δείχνει σημάδια ζωής.

    Μετά το «κώμα» στο οποίο περιήλθε από την αναπροσαρμογή της τιμής εξαιτίας του reverse split, εξέλιξη που την οδήγησε σε δύο συνεχόμενα limit down, το «χαρτί» δείχνει να αντιδρά την Τετάρτη. Αίσθηση δε προκαλεί το «σκούπισμα» 37 χιλιάδων συμβολαίων στα παράγωγα, στα 1,56 ευρώ, με τη μετοχή να κινείται πτωτικά 22,85%.

    Η Πειραιώς ξεκλείδωσε από το limit down και οι επενδυτές φαίνεται να προεξοφλούν την επόμενη μέρα, σχολιάζουν οι χρηματιστές. Η μετοχή υποχωρεί στα 1,81 ευρώ και μένει να φανεί αν η εικόνα θα αλλάξει περαιτέρω και προς το καλύτερο στη συνέχεια.

    Θετικό στοιχείο είναι ότι και σήμερα βγαίνει αντίδραση στον τραπεζικό κλάδο με την Εθνική και την Άλφα ΑΛΦΑ -1,21% 1,63 να ενισχύονται πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα και λιγότερο η Eurobank ΕΥΡΩΒ -0,56% 1,78 η οποία εμφανίζει τη μόνη σταθερή πορεία στα δύσκολα, διατηρώντας τα επίπεδα των 0,75-0,77 ευρώ, τα οποία συνιστούν προσέγγιση των υψηλών 52 εβδομάδων. Σημειωτέον ότι η Eurobank θεωρείται φαβορί για την ένταξη στον MSCI.

    Εντολές αγορών, επίσης, βγαίνουν και στα άλλα blue chips, οδηγώντας τον γενικό δείκτη πολύ κοντά στις 880 μονάδες (878 πριν λίγο).

    Οι συναλλαγές πλησιάζουν τα 10 εκατ. ευρώ και οι επενδυτές φαίνεται ότι λαμβάνουν σοβαρά την έκδοση ομολογιακού από τον Μυτιληναίο ΜΥΤΙΛ -0,22% 35,76 (διαδοχικά roadshows τις τελευταίες μέρες), με αποτέλεσμα η Euroxx να ανεβάσει την τιμή στόχο στα 19,5 ευρώ. Η μετοχή ανακάμπτει στα 14,66 ευρώ.

    Τα καλά αποτελέσματα της ΔΕΗ ΔΕΗ 1,48% 11,63 και η επιστροφή στην κερδοφορία με μείωση των υποχρεώσεων κεντρίζει εκ νέου την αγορά. Η μετοχή επανέρχεται στα 9,23 ευρώ.

    Θετικό πρόσημο μετά τη διόρθωση και για την Βιοχάλκο στα 4,54 ευρώ, ενώ ισχυρό είναι το ενδιαφέρον για small caps.

    Έλαστρον, Ιατρικό, Q&R, Kλουκίνας Λάππας, Πλαίσιο, Cenergy και Profile ηγούνται της αντίδρασης.

    Πιέσεις ωστόσο, σε Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΠΕ, Ελλάκτωρ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

    Πτώση πάνω από 3,6% για την ΜΟΗ.

    Διαβάστε επίσης:

    Alpha Bank: Οι γυναίκες στην αγορά εργασίας – Έμφυλο χάσμα, επιπτώσεις πανδημίας & προτάσεις πολιτικής

    David Zupančič (KRKA HELLAS) στο mononews: «Σκοπός μας να παρέχουμε ποιοτικά, ασφαλή και αποτελεσματικά φαρμακευτικά προϊόντα, σε προσιτή τιμή για τους Έλληνες ασθενείς»

    Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Από stress test περνάει τις χρηματιστηριακές μέχρι 26/6



    ΣΧΟΛΙΑ