• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Πιέσεις σε ΔΕΗ και τράπεζες, κρατούν ισορροπίες η Coca Cola και ο ΟΠΑΠ

    Χρηματιστήριο


    Tρίτη μέρα που η αγορά μένει στις 920 μονάδες, τις οποίες όμως, κινδυνεύει να χάσει όσο εντείνονται οι διορθωτικές κινήσεις στα χαρτιά που πρωταγωνίστησαν το προηγούμενο διήμερο, την ΔΕΗ, την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και την Τέρνα Ενεργειακή.

    Αντιθέτως, κάποιες κινήσεις που αντισταθμίζουν το αρνητικό πρόσημο του δείκτη εκδηλώνονται από τους αγοραστές στην Coca Cola, ανεβαζοντας τη περίπου 1% και με τον ΟΠΑΠ στα 13,18 ευρώ και κέρδη 0,6%, «δικαιολογείται» το μόλις -0,3% του γενικού δείκτη, στις 917 μονάδες.

    Ίδια τάση παρατηρεί κανείς ότι βγαίνει και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με χαμηλών προσδοκιών κινήσεις, εμφανή σημάδια κόπωσης μετά τα ράλι σε Dax και Wall Street, πάνω από τις 16.000 μονάδες και 36.300 μονάδες αντίστοιχα.

    Εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, που εκτιμάται από τους αναλυτές στο 0,6% για τον Οκτώβριο, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως προεξοφλημένο γεγονός. Πλην όμως, το πετρέλαιο βλέπει τα 84 δολάρια το βαρέλι και αναμετράται με νέα υψηλά, πυροδοτώντας τον πληθωρισμό και τις φήμες για αυξήσεις στα επιτόκια.

    Οι οικονομίες έχουν περιέλθει σε έναν φαύλο κύκλο και οι προτάσεις στο Eurogroup για την μείωση του ενεργειακού κόστους στην ευρωζώνη δίνουν και παίρνουν, ενώ η ελληνική κυβέρνηση με την πανδημία σε έξαρση σχεδιάζει νέα μέτρα ελάφρυνσης των νοικοκυριών.

    Δύσκολη η εξίσωση, παρατηρούν οι αναλυτές, αφού ο συνδυασμός των κρίσεων απαιτεί κινήσεις από το οικονομικό επιτελείο με «διαβήτη και μοιρογνωμόνιο».

    Οι συναλλαγές στο Χ.Α. ξεπερνούν τα 3,5 εκατ. ευρώ, κάτω και από τις μισές σε σχέση με χθες. Τέτοια ώρα χθες, ο τζίρος είχε ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7 εκατ. ευρώ είχαν γίνει στη ΔΕΗ ΔΕΗ 1,42% 11,46. Αυτή τη στιγμή έχουν αλλάξει χέρια στην Επιχείρηση, ούτε 15.000 κομμάτια… Το καλό πάντως, είναι ότι οι επενδυτές παραμένουν στη θέση τους θεωρώντας δικαιολογημένη την ανάπαυλα της μετοχής.

    Νέες πιέσεις πάντως, βγαίνουν στις τράπεζες, με την ΕΤΕ ΕΤΕ 0,93% 7,63 να διολισθαίνει στα 2,78 ευρώ, την Eurobank στα 0,95 ευρώ, την Πειραιώς στο 1,452 ευρώ και μόνο η Alpha δείχνει ότι θέλει να σταθεροποιηθεί πάνω από το 1,11 ευρώ.

    Στα 12,82 ευρώ υποχωρεί η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΤΕΝΕΡΓ 0,83% 18,25 και στα 10,14 ευρώ η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με τον Μυτιληναίο ΜΥΤΙΛ 0,90% 38,06 να δοκιμάζει προς τα 15,30 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Δυναμική των deals και στα small caps – Μπαίνει στρατηγικός επενδυτής μέχρι 33% στην Ευρωσύμβουλοι

    Με αισιοδοξία για το φινάλε του έτους…

    Λαζαράκου προς εισηγμένες: Ενημέρωση τώρα για τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου



    ΣΧΟΛΙΑ