• ΑΓΟΡΕΣ

    Δυναμική των deals και στα small caps – Μπαίνει στρατηγικός επενδυτής μέχρι 33% στην Ευρωσύμβουλοι

    Δυναμική των deals και στα small caps – Μπαίνει στρατηγικός επενδυτής μέχρι 33% στην Ευρωσύμβουλοι


    Κάτι αλλάζει στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις κι αυτό δεν περνά απαρατήρητο από την αγορά.

    Τα αποτελέσματα του 6μήνου έδειξαν ότι η οικονομική θέση σε πολλές από τις εισηγμένες μικρότερου βεληνεκούς έχει βελτιωθεί αισθητά, κάτι το οποίο αναμένεται να φανεί και στα μεγέθη 9μήνου που θα ακολουθήσουν.

    Ήδη, λόγω συγκυρίας (;), ΣΙΔΜΑ, Μπήτρος, Πλαστικά Θράκης, Κρι Κρι, Πλαστικά Κρήτης, εμφανίζουν κάθετη βελτίωση στα οικονομικά τους αποτελέσματα, ενώ σε εισηγμένες, όπως η Ιντραλότ υπάρχουν σχέδια για εισαγωγή (σ.σ. της θυγατρικής της στις ΗΠΑ) στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ενώ η Ιντρακάτ χτυπάει στα ίσια τους μεγάλους ανταγωνιστές της σε ιδιωτικά και δημόσια έργα και για το λόγο αυτό, όπως αναφέρουν πληροφορίες προετοιμάζει το φάκελό της για την έκδοση ομολογιακού δανείου, μέχρι 60 εκατ. ευρώ με τη συνδρομή της Εθνικής και της Πειραιώς.

    Ταυτόχρονα, αρκετές από τις εισηγμένες πέρασαν σε θετικά ίδια κεφάλαια, όπως η Ευρωσύμβουλοι με αποτέλεσμα το Χρηματιστήριο να αποφασίσει την έξοδο της εταιρείας από την κατηγορία της Επιτήρησης.

    Την ερχόμενη εβδομάδα, εκτός απροόπτου, όπως αναφέρουν πληροφορίες του mononews.gr, πρόκειται να δημοσιευτεί πρόσκληση για τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων προκειμένου να τρέξει αύξηση κεφαλαίου με την είσοδο ταυτόχρονα στρατηγικού επενδυτή σε ποσοστό 33%. Ή μάλλον, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το ποσοστό του στρατηγικού επενδυτή, το οποίο θα είναι fund, δεν θα ξεπεράσει το 33%.

    Πηγές στην εταιρεία αναφέρουν ότι ο στόχος είναι η δραστηριοποίηση με νέα κεφάλαια στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η συμβολή στην αξιοποίηση των κονδυλίων από τον αναπτυξιακό νόμο που και πάλι αλλάζει (…), αλλά και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. Η οικονομική πορεία των Ευρωσυμβούλων επηρεάζεται σε σημαντικό βαθμό από την εξέλιξη των επενδύσεων στην οικονομία και ειδικότερα από τη ροή των έργων που υλοποιούνται με κοινοτική χρηματοδότηση.

    Ο κύκλος εργασιών των Ευρωσυμβούλων υποχώρησε στο πρώτο 6μηνο από τα 2,456 στα 2 εκατ. ευρώ, πλην όμως το EBITDA αυξήθηκε από τις 148 στις 639 χιλ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη από τις 29 στις 481 χιλ. ευρώ (συνέβαλαν και μη επαναλαμβανόμενα αποτελέσματα, όπως +177 χιλ. από διαγραφή παρελθουσών υποχρεώσεων, οι οποίες οριστικά δεν απαιτείται η είσπραξή τους και +82 χιλ. από αχρησιμοποίητες προβλέψεις). Ως αποτέλεσμα, τα ίδια κεφάλαια από ελαφρώς αρνητικά πέρασαν σε θετικό πρόσημο (+225 χιλ. ευρώ).

    Διαβάστε επίσης

    Ευρωσύμβουλοι: Αύξηση 435% στα EBITDA για τον όμιλο στο εξάμηνο του 2021



    ΣΧΟΛΙΑ