• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Πάνω από 6% τα κέρδη της Alpha Bank


    Στο +6,40% ενισχύεται η μετοχή της Alpha ΑΛΦΑ 1,29% 1,57 με το «καλημέρα», ως αποτέλεσμα της αιφνιδιαστικής ένταξης της μετοχής στον MSCI, αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, εξέλιξη για την οποία είχε ενημερώσει από το πρωί της ίδιας μέρας το mononews.

    Αύριο μπαίνουν οι νέες μετοχές και, με βάση τη νέα τιμή, η κεφαλαιοποίηση της τράπεζας αναμένεται να χτυπήσει τα 2,7 δισ. ευρώ, πιάνοντας «στασίδι» στη δεύτερη θέση των τραπεζικών κεφαλαιοποιήσεων. Η μετοχή της τράπεζας που ολοκλήρωσε την αύξηση κεφαλαίου μπαίνει στα ραντάρ των ξένων επενδυτών και μαζί της όλες οι μετοχές που υπάγονται στον MSCI: η Eurobank, ο ΟΠΑΠ, ο ΟΤΕ και το Jumbo.

    Ο γενικός δείκτης του Χ.Α., από το ξεκίνημα κιόλας, ενισχύεται πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα, στις 884 μονάδες με τζίρο που ξεπερνάει στα πρώτα οκτώ λεπτά τα 5,5 εκατ. ευρώ.

    Η ένταξη της Άλφα στον MSCI ίσως να αποτελεί τον καταλύτη που έψαχνε η αγορά για να μπει ένα τέλος στη μιζέρια που ξεκίνησε από τις 14 Ιουνίου, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν θα πρέπει να ληφθούν μέτρα και κίνητρα ένταξης νέων εταιρειών στο Χ.Α.

    Ο γενικός δείκτης ανακάμπτει στις 883 μονάδες και πλέον όλα δείχνουν ότι οι 900 μονάδες, που πριν από μερικές μέρες αποτελούσαν τη στήριξη της αγοράς, τώρα αποτελούν την αντίσταση. Η είσοδος της Alpha στον MSCI, σύμφωνα με την αγορά, μπορεί να πυροδοτήσει κεφάλαια της τάξης των 185 εκατ. ευρώ.

    Το κλίμα διαγράφεται καλό, αφού κέρδη πάνω από 1% σημειώνει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΛΠΕ, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ. Πάνω από 2,6% η άνοδος στην Εθνική ΕΤΕ 0,28% 7,09 και πάνω από 2% στην Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,53% 3,78.

    Κέρδη άνω του 2% και για την ΔΕΗ ΔΕΗ 1,28% 11,05 η οποία έχει μπροστά της αυτή την εβδομάδα την έκδοση ομολογιακού, ενώ ανοίγει και το ομολογιακό της Prodea. Πάνω από 5,7% η άνοδος για τη Reds.

    Στα 5,40 ευρώ ενισχύεται η Aegean, μετά το άνοιγμα της τουριστικής αγοράς από το Ηνωμένο Βασίλειο.

    Ωστόσο, όλα τα παραπάνω έχουν μία βασική υποσημείωση να μην ξεφύγει η μετάλλαξη Δέλτα στην Ελλάδα, κάτι που δεν φαίνεται να καθησυχάζει τους ειδικούς, οι οποίοι θεωρούν ότι αν δεν προχωρήσουν γοργότερα οι εμβολιασμοί προκειμένου να χτιστεί τείχος ανοσίας, στο τέλος Ιουλίου θα υπάρχουν 3.000-4.000 κρούσματα ημερησίως.

    Διαβάστε επίσης:

    ΔΕΗ: Βγαίνει στις αγορές με βιώσιμο ομόλογο 350 εκατ. ευρώ

    Ο 12λογος της χρηματιστηριακής κακοδαιμονίας – Οι αλήθειες, οι μύθοι και οι προοπτικές της ελληνικής αγοράς

    Premia: Από 14 Ιουλίου οι εγγραφές για την αύξηση κεφαλαίου ύψους 75 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ