• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: MSCI και ο φόβος γενικευμένου lockdown στην Αθήνα προκαλούν νευρικότητα στο ταμπλό

    Χρηματιστήριο: Πως “χάθηκε” εντολή πώλησης 350 χιλ. τεμαχίων στην Eurobank, focus σε ΟΠΑΠ και ΜΟΗ

    Χρηματιστήριο


    Οριακές οι απώλειες στο ξεκίνημα με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί στις 772 μονάδες και απώλειες 0,6%. Κλίμα διόρθωσης επικρατεί και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

    Ο Dax υποχωρεί οριακά κατά 0,2%, σε αντίδραση με τον CAC στο Παρίσι που ενισχύεται κατά 0,2%. Η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε μετά τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια ότι θα εισηγηθεί αυστηρό lockdown τύπου περασμένου Μαρτίου στην Αθήνα. Με δεδομένο ότι η Αττική αποτελεί το κέντρο της οικονομικής ζωής της χώρας, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα λειτουργήσει πιεστικά περαιτέρω στην ελληνική οικονομία. Πλην όμως, κρίνεται αναγκαίο να γίνει τώρα, ούτως ώστε στο τέλος του α’ 3μήνου συνδυαστικά με την εξέλιξη των εμβολιασμών να μπουν οι βάσεις για την επιστροφή στην κανονικότητα.

    Από την άλλη, οι συναλλασσόμενοι βρίσκουν πάτημα στις φήμες για αυξήσεις κεφαλαίου σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών για να σπεύσουν να μειώσουν τις θέσεις τους. Κάτι τέτοιο παρατηρείται στην Πειραιώς ΠΕΙΡ -1,32% 3,74, ενώ οριακά είναι τα κέρδη στην Aegean ΑΡΑΙΓ -4,06% 11,35, με το χαρτί στα 4,36 ευρώ.

    Σε κάθε περίπτωση η αγορά διορθώνει έπειτα από μία εβδομάδα, την προηγούμενη που η άνοδος ξεπέρασε το 2% και χθες το 1,6%. Ταυτόχρονα τα μάτια και η προσοχή είναι στραμμένα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αφού μετά το σημερινό κλείσιμο της Wall θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τις αλλαγές στον MSCI.

    Πτώση πάνω από 2,8% για την Jumbo ΜΠΕΛΑ -1,80% 26,22, στα 13,21 ευρώ, 1,25 η πτώση για την μετοχή της ΔΕΗ, 1,8% για την Eurobank 2,2% για τον ΟΠΑΠ, 1,2% για τον ΟΤΕ και λίγο πάνω από 1% για την Πειραιώς. Κάτω από 1% οι απώλειες στον Μυτιληναίο, την ΜΟΗ, την ΕΧΑΕ, την ΕΤΕ, την Coca Cola, την ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, την Βιοχάλκο και την Alpha.

    Περιορισμός των αρχικών κερδών στην Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 0,40% 2,50 που ενισχύεται οριακά στο 1,33, στα 5,35 ευρώ με θετικό πρόσημο τα ΕΛΠΕ, στα 6,54 η ΕΥΔΑΠ, στα 18,90 ο ΟΛΠ και στα 14,52 ευρώ η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ -6,16% 17,05.

    Πτώση για 37 μετοχές και κέρδη για 27.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης των μερισμάτων για τη χρήση του 2020

    Μυτιληναίος: Ανέλαβε δύο νέα έργα αποθήκευσης ενέργειας Fast Reserve στην Ιταλία

    Σταϊκούρας: Να κρατήσουμε «όπλα» για να αντιμετωπίσουμε την κρίση-Καμία άλλη παράταση στα τέλη κυκλοφορίας



    ΣΧΟΛΙΑ