• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Μυτιληναίος, ΔΕΗ και Coca Cola στο επίκεντρο


    Eπαναφορά πάνω από τις 760 μονάδες για το ελληνικό χρηματιστήριο, η οποία δεν πείθει, διότι στηρίζεται σε δύο μετοχές: τη ΔΕΗ και την Coca Cola.

    Ο γενικός δείκτης ενισχύεται μία μέρα πριν από το lockdown στην Αττική, που αντιπροσωπεύει το 60% του ΑΕΠ της χώρας, κι ενώ στις ευρωπαϊκές αγορές επικρατούν μικτές τάσεις εξαιτίας των διττών αποτελεσμάτων που ανακοινώνουν οι εταιρείες.

    Από την άλλη, η αγορά προεξοφλεί καλά αποτελέσματα για την Coca Cola ΕΕΕ 1,22% 28,30, τα οποία ανακοινώνονται την Πέμπτη πριν από το άνοιγμα της αγοράς, και ταυτόχρονα ποντάρει στην εδραίωση της επόμενης μέρας της ΔΕΗ ΔΕΗ -0,18% 10,91, με αποκορύφωμα τη χθεσινή έκθεση της Euroxx που δίνει τιμή στόχο τα 13 ευρώ,  ήτοι πάνω από 70% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

    Οι τράπεζες, όπως φαίνεται από το ταμπλό, αργούν να πάρουν μπροστά, με την Alpha ΑΛΦΑ 0,65% 1,55 αυτή την ώρα να περνάει σε θετικό πρόσημο, στα 0,745 ευρώ, την ΕΤΕ να ενισχύεται πάνω από τα 2 ευρώ, ενώ οριακές απώλειες 0,5% καταγράφει η Eurobank ΕΥΡΩΒ 1,67% 1,83 και μεγαλύτερες, 1,2%, η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,53% 3,76.

    Νωρίτερα, μιλώντας σε ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, υπαινίχθηκε το ενδεχόμενο κατάθεσης συμπληρωματικού προϋπολογισμού, διότι οι δαπάνες μπορεί να ξεπεράσουν τον προϋπολογισμένο στόχο των 7,5 δισ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών που πλήττονται από την πανδημία το 2021 5,9 δισ. ευρώ.

    Η εικόνα στην αγορά είναι διαφορετική την Τετάρτη. Επιστρέφει το ενδιαφέρον μετά την ενεργοποίηση των αντανακλαστικών που συνιστά η κίνηση του δείκτη στα όρια των 750 μονάδων.

    Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στον ΟΤΕ, στα 12,26 ευρώ με οριακή άνοδο 0,4%, τον ΟΠΑΠ που ενισχύεται 1,4%, στα 10,57 ευρώ, τον Μυτιληναίο που ενισχύεται σχεδόν κατά 2%, στα 12,19 ευρώ, την Ελλάκτωρ που ανακάμπτει στα 1,31 ευρώ με άνοδο πάνω από 1%.

    Κέρδη 4,86% για τη ΔΕΗ, στα 7,77 ευρώ, και 1,91% για την Coca Cola, στα 26,10 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Με αναταράξεις το ελληνικό χρηματιστήριο

    Δίμηνη παράταση των επιδομάτων ανεργίας και συνέχιση των αναστολών συμβάσεων εργασίας

    Εθνική Ασφαλιστική: «Σιγή ιχθύος» από την Εθνική Τράπεζα, πλησιάζει η ώρα της λύσης



    ΣΧΟΛΙΑ