• Πολιτική

    Τι κλείνει – Τι μένει ανοιχτό: Το μεσημέρι η εξειδίκευση των μέτρων για το νέο lockdown από τον Νίκο Χαρδαλιά

    • NewsRoom
    Χαρδαλιάς Πολιτική Προστασία

    Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ)


    Σε συνέχεια των χθεσινών ανακοινώσεων από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με τη λήψη νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στην Αττική από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, θα εξειδικεύσει τα μέτρα προς εφαρμογή σήμερα, στις 12.00.

    Κατά την ενημέρωση από τον υφυπουργό, ανακοινώσεις θα κάνουν επίσης:

    – ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παναγιώτης Σταμπουλίδης,

    – η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη,

    – η Γενική Γραμματέας Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Άννα Στρατινάκη,

    – και ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης.

    Τι κλείνει – Τι μένει ανοιχτό

    Πρακτικά, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης κλείνουν στην Αττική όλες οι σχολικές μονάδες, εκτός από την ειδική αγωγή που θα συνεχιστεί με φυσική παρουσία και το λιανεμπόριο.

    Ρολά θα κατεβάσουν και κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και βιβλιοπωλεία, ενώ τα κομμωτήρια εξετάζεται να λειτουργήσουν μόνο του Αγίου Βαλεντίνου. Ανοιχτά θα είναι σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία, συνεργεία αυτοκινήτων, περίπτερα, επισκευές κινητών και πρατήρια καυσίμων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκκλησίες θα λειτουργούν με την παρουσία μέχρι 9 ατόμων, ενώ η ατομική άθληση θα περιοριστεί κοντά στον τόπο κατοικίας.

    Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 21:00 τις καθημερινές και στις 18:00 τα Σαββατοκύριακα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

    Τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν έως τις 20:00 τις καθημερινές και έως τις 17:00 τα Σαββατοκύριακα. Ανοιχτές θα είναι οι λαϊκές αγορές με το 50% της δυναμικότητάς τους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να επανέλθει η άδεια ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους γονείς τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα στο οποίο θα οριστεί η τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό εργαζομένων ανά υπηρεσία, οι οποίοι μαζί με τους εκπαιδευτικούς θα προσεγγίζουν το 70% του προσωπικού.

    Παράλληλα, θα υπάρξουν αυστηροί έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας για να μειωθεί η κινητικότητα και τήρησης της υποχρεωτικής τηλεργασίας που ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα, καθώς σύμφωνα με πηγές, αυτό δεν τηρείται σήμερα από πολύ μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων.

    Διαβάστε ακόμη:

    Όλα τα μέτρα για τους εργαζόμενους που φέρνει το νέο lockdown

    Λιανεμπόριο: Τα δεδομένα μετά το νέο lockdown και το «τελευταίο μίλι» των εκπτώσεων

    Προληπτικό το «σκληρό» lockdown στην Αττική – Γιατί κρίθηκε αναγκαίο



    ΣΧΟΛΙΑ