ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ήπιες ήταν τελικά οι απώλειες του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να παραμένει κοντά στην περιοχή των 830 μονάδων, καθώς το καλό κλίμα στις συνεδριάσεις της Δευτέρας σε Ευρώπη και Αμερική σε συνδυασμό με μια προσπάθεια ανάκαμψης των τραπεζικών μετοχών, μετά και την πλήρη άρση των capital controls, περιόρισαν την πτώση από τα πρωινά επίπεδα.
Το αρχικό αρνητικό άνοιγμα ήταν μάλλον αναμενόμενη δεδομένου πως η αγορά την Παρασκευή, αν και έκλεισε με διόρθωση, δεν πρόλαβε να υποστεί στην πλήρη της ισχύ τις μεγάλες πιέσεις που έφεραν οι νέοι δασμοί της Κίνας στα υπόλοιπα χρηματιστήρια. Παράλληλα, η Moody’s όπως αναμενόταν δεν προχώρησε σε κάποια επικαιροποίηση της αξιολόγησής της για την Ελλάδα, αναμένοντας τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.
Όσον αφορά την άρση των capital controls, και αυτή είχε προεξοφληθεί από την αγορά, ωστόσο αναμένεται πως θα βοηθήσει τις τράπεζες στις επόμενες αξιολογήσεις τους. Άλλωστε αυτή η εβδομάδα είναι σημαντική για τις τράπεζες, οι οποίες θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα εξαμήνου.
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες -0,33% στις 828,95 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά κινήθηκε μεταξύ των 814,30 (-2,09%) και των 830,79 μονάδων (-0,11%). Από τις μετοχές 54 κινήθηκαν ανοδικά, 69 με πτώση και 25 έμειναν αμετάβλητες.
Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 41,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 21,1 εκατ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες -0,19%, στις 2.030,73 μονάδες. Ο Mid Cap έκλεισε με πτώση -0,06% στις 1.338,37 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,56% στις 701,61 μονάδες.
Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Τράπεζα Πειραιώς η οποία έκλεισε στο +2,19%. Με άνοδο
η Τέρνα Ενεργειακή και η ΕΧΑΕ έκλεισαν με απώλειες 2,28% και 2,07% αντίστοιχα, ενώ άνω του 1% ήταν η άνοδος σε ΟΛΠ, Titan, Cenergy, Φουρλής, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, Aegean, Jumbo, Βιοχαλκο και Μυτιληναίος.
Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΑΔΜΗΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, Coca Cola, ΔΕΗ και Λάμδα. Χωρίς μεταβολή έκλεισε η μετοχή της Ελλάκτωρ.Ήπιες ήταν τελικά οι απώλειες του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να παραμένει κοντά στην περιοχή των 830 μονάδων, καθώς το καλό κλίμα στις συνεδριάσεις της Δευτέρας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μητσοτάκης: Το να σβήσει κανείς κλήση με ένα τηλέφωνο, ας το ξεχάσουμε οριστικά και αμετάκλητα – Μηδενική ανοχή
- Containership ναυλωμένο στην Maersk χτυπήθηκε από βλήμα στον Περσικό Κόλπο
- ΔΝΤ: «Καμπανάκι» για αναπόφευκτο σοκ λόγω του πολέμου – «Οι επιδοτήσεις ενέργειας δεν είναι η απάντηση στην κρίση»
- Εξαγορά της Casa Collective από την Domes Resorts
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.