• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Ήπιες απώλειες παρά το +1,56% των τραπεζών

    Χρηματιστήριο: Επιστροφή πάνω από τις 900 μονάδες χωρίς τζίρο, με ΕΤΕ, Eurobank, OTE και ΟΠΑΠ


    Ήπιες ήταν τελικά οι απώλειες του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να παραμένει κοντά στην περιοχή των 830 μονάδων, καθώς το καλό κλίμα στις συνεδριάσεις της Δευτέρας σε Ευρώπη και Αμερική σε συνδυασμό με μια προσπάθεια ανάκαμψης των τραπεζικών μετοχών, μετά και την πλήρη άρση των capital controls, περιόρισαν την πτώση από τα πρωινά επίπεδα.

    Το αρχικό αρνητικό άνοιγμα ήταν μάλλον αναμενόμενη δεδομένου πως η αγορά την Παρασκευή, αν και έκλεισε με διόρθωση, δεν πρόλαβε να υποστεί στην πλήρη της ισχύ τις μεγάλες πιέσεις που έφεραν οι νέοι δασμοί της Κίνας στα υπόλοιπα χρηματιστήρια. Παράλληλα, η Moody’s όπως αναμενόταν δεν προχώρησε σε κάποια επικαιροποίηση της αξιολόγησής της για την Ελλάδα, αναμένοντας τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.

    Όσον αφορά την άρση των capital controls, και αυτή είχε προεξοφληθεί από την αγορά, ωστόσο αναμένεται πως θα βοηθήσει τις τράπεζες στις επόμενες αξιολογήσεις τους. Άλλωστε αυτή η εβδομάδα είναι σημαντική για τις τράπεζες, οι οποίες θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα εξαμήνου.

    Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες -0,33% στις 828,95 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά κινήθηκε μεταξύ των 814,30 (-2,09%) και των 830,79 μονάδων (-0,11%). Από τις μετοχές 54 κινήθηκαν ανοδικά, 69 με πτώση και 25 έμειναν αμετάβλητες.

    Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 41,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 21,1 εκατ. τεμάχια.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες -0,19%, στις 2.030,73 μονάδες. Ο Mid Cap έκλεισε με πτώση -0,06% στις 1.338,37 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,56% στις 701,61 μονάδες.

    Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Τράπεζα Πειραιώς η οποία έκλεισε στο +2,19%. Με άνοδο

    η Τέρνα Ενεργειακή και η ΕΧΑΕ έκλεισαν με απώλειες 2,28% και 2,07% αντίστοιχα, ενώ άνω του 1% ήταν η άνοδος σε ΟΛΠ, Titan, Cenergy, Φουρλής, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, Aegean, Jumbo, Βιοχαλκο και Μυτιληναίος.

    Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΑΔΜΗΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, Coca Cola, ΔΕΗ και Λάμδα. Χωρίς μεταβολή έκλεισε η μετοχή της Ελλάκτωρ.Ήπιες ήταν τελικά οι απώλειες του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να παραμένει κοντά στην περιοχή των 830 μονάδων, καθώς το καλό κλίμα στις συνεδριάσεις της Δευτέρας



    ΣΧΟΛΙΑ