• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    UBS: Θετικές οι προοπτικές του χρυσού, επόμενος στόχος τα 1.600 δολ. ανά ουγγιά

    • Bloomberg


    Ο χρυσός αναμένεται να συνεχίσει την ανοδική του πορεία καθώς η διαμάχη των ΗΠΑ με την Κίνα έχει ως αποτέλεσμα την επιδείνωση της ανάπτυξης, αυξάνοντας τον κίνδυνο επιβράδυνσης και  οδηγώντας τις τράπεζες στην υιοθέτηση χαλαρής νομισματικής πολιτικής, επισημαίνει η UBS Group. Παράλληλα οι αναλυτές της προβλέπουν ότι η τιμή του πολύτιμου μετάλλου θα φτάσει μέχρι τα 1.600 δολάρια κατά τους επόμενους τρεις μήνες.

    UBS raises gold price forecasts as trade war escalates

    Ο χρυσός αποδεικνύει την αξία του ως επενδυτικό καταφύγιο φέτος, καθώς οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες πλήττουν το εμπόριο, με τη μεταξύ τους διαμάχη να κλιμακώνεται την Παρασκευή και να ακολουθούν οι σκληρές παρατηρήσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ το σαββατοκύριακο. Η Federal Reserve μείωσε τα επιτόκια τον περασμένο μήνα καθώς εντείνονται οι κίνδυνοι και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ αυξάνουν τις προειδοποιήσεις τους σχετικά με τις προοπτικές της οικονομίας, κατά τις τελευταίες ημέρες.

    Μετά τις αναθεωρήσεις της, η UBS όρισε τριμηνιαίο εύρος συναλλαγών της τιμής του χρυσού από 1.450 έως 1.600 δολ. ανά ουγγιά, ενώ τοποθετεί την πρόβλεψει έξι μηνών στα 1.600 δολάρια και των 12 μηνών στα 1.650 δολάρια. Προηγουμένως, τόσο οι προοπτικές του εξαμήνου όσο και των 12 μηνών είχαν οριστεί στα 1.500 δολάρια.

    Τα futures περιόρισαν τα κέρδη τους απότομα τη Δευτέρα, μετά από το προηγούμενο ράλι κατά 1,8% που οδήγησε την τιμή του χρυσού στα 1.565 δολάρια ανά ουγγιά, το υψηλότερο επίπεδο από το 2013. Η πτώση προκλήθηκε από ένα σχόλιο του Τραμπ που υποστήριξε ότι η Κίνα επιθυμεί την επανέναρξη των συνομιλιών.

    “Το μεγαλύτερο ρίσκο στην εκτίμηση μας είναι ένα πισωγύρισμα του Τράμπ ή να υπάρξουν παραχωρήσεις και αποκλιμάκωση στο θέμα της Κίνας, ανοίγοντας το δρόμο για μία εμπορική συμφωνία πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές το 2020”, υποστηρίζουν οι αναλυτές.

     



    ΣΧΟΛΙΑ