• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Bαριές απώλειες με πάνω από 2% στο ξεκίνημα


    Στις 627 μονάδες και με απώλειες 0,77% ξεκίνησαν οι συναλλαγές την Δευτέρα, καθώς μία ακόμα δύσκολη εβδομάδα βρίσκεται στο ξεκίνημά της.

    Οι απώλειες διευρύνονται και ξεπερνούν το 1,75% μετά από λίγα δευτερόλεπτα και τις εντολές πώλησης να οδηγούν τον γενικό δείκτη στις 619 μονάδες και την πτώση 2,04%.

    Αυτό, ενώ οι συναλλαγές στα πρώτα λεπτά πλησίασαν τα 2,5 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την αγορά, οι επενδυτές επιλέγουν να μειώσουν τις θέσεις τους μετά τις νέες προκλήσεις των τούρκων.

    Αυτή την ώρα, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές το τουρκικό ερευνητικό σκάφος έχει αποπλεύσει με συνοδεία του πολεμικού ναυτικού, ενώ τις κινήσεις της γειτονικής χώρας παρακολουθεί ο ελληνικός (στόλος).

    Οι Τούρκοι έχουν δεσμεύσει με NAVTEX την περιοχή νοτίως του Καστελόριζου για ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

    Στις 12.00 συνέρχεται το ΚΥΣΕΑ.

    Οι επενδυτές παίρνουν πολύ σοβαρά τις γεωπολιτικές εξελίξεις, μετά τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας κι επιλέγουν να μειώσουν δραστικά τις θέσεις τους σε μετοχές, κάτι που αποδεικνύεται από τον τζίρο στα πρώτα λεπτά αφού ξεπερνάει τα 3 εκατ. ευρώ (στις 10.47).

    Ισχυρές εντολές πώλησης βγαίνουν στις τράπεζες. Πάνω από 4,4% η πτώση στην Alpha και πάνω από 5% στην Πειραιώς. Πάνω από 4% οι απώλειες σε Εθνική και Eurobank. Πάνω από 4% επίσης, η πτώση στον Μυτιληναίο, 3,4% στη ΔΕΗ, 2,5% στον ΟΠΑΠ και 1,3% στον ΟΤΕ. Κάποιες εντολές αγορών βγαίνουν στη Βιοχάλκο με το χαρτί να ενισχύεται λίγο πάνω από 1%.

    Την ίδια στιγμή το ελληνικό 10ετές βρίσκεται λίγο πριν από τη διάσπαση του 1% κινούμενο αυτή την ώρα στο 1,02%, επίπεδα που συνιστούν ιστορικά χαμηλά, σημειώνουν οι αναλυτές.

    Από τη στιγμή που διασπάστηκαν για μία ακόμα φορά οι 630 μονάδες και με τόσο τεταμένο πολιτικό κλίμα στις σχέσεις με την Τουρκία, οι αναλυτές βλέπουν συσσώρευση πλέον κάτω από τις 600 μονάδες.

    Από τις μετοχές που διακινούνται 42 υποχωρούν και 7 ενισχύονται.



    ΣΧΟΛΙΑ