• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Αυτές είναι οι μετοχές που κινούνται στα υψηλότερα επίπεδα από το… 2001!

    Σωκράτης Κόκκαλης, Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, Τηλέμαχος Λαβίδας

    Σωκράτης Κόκκαλης, Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, Τηλέμαχος Λαβίδας


    Πολυετή υψηλά ακόμα και… 20 ετών έχουν φτάσει να γράφουν οι μετοχές, κυρίως από τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις.

    Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνο και με την αγορά να γράφει κέρδη στο σύνολο του έτους σχεδόν 36 – 37%, ξεκλειδώνουν υψηλά για τις μετοχές μετά από από δεκατέσσερα χρόνια… ταλαιπωρίας.

    Ο χαμηλός δανεισμός, τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα, επενδύσεις που βγήκαν, αλλαγή στην επιχειρηματική φιλοσοφία, μικρές αποτιμήσεις, cash flow, μερίσματα και  business stories, έχουν επαναφέρει το ενδιαφέρον για τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις με τους επενδυτές, τουλάχιστον, όπως έχει φανεί την τελευταία εβδομάδα μετά και την ολοκλήρωση των  placements στις τράπεζες, να αλλάζουν προσανατολισμό.

    Περισσότερες από δεκαπέντε μετοχές στο Χρηματιστήριο της Αθήνας καταγράφουν πολυετή υψηλά.

    Ήδη, η μετοχή της Νάκας ταξιδεύει στα υψηλότερα επίπεδα από το… 2003, η οποία την Δευτέρα αποκόπτει το δικαίωμα στο μέρισμα των 20 λεπτών.

    Η εταιρεία δε, τρέχει με ρυθμό ανάπτυξης άνω του 8%.

    Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2010 διαπραγματεύεται η μετοχή της Ιντρακάτ ΙΝΚΑΤ 0,37% 5,42 και με την κεφαλαιοποίηση σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους να έχει απογειωθεί στα 604 εκατ. και στις επόμενες αναθεωρήσεις δεικτών να αποτελεί φαβορί για την είσοδο στη μεγάλη κατηγορία.

    Η μετοχή δείχνει να σταθεροποιείται πέριξ της ζώνης των 3,80 ευρώ κι ενώ μπροστά της, όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχει σημαντικές ανακοινώσεις.

    Πολύ κοντά σε υψηλά από τον Αύγουστο του 2022 έχει επανέλθει η μετοχή της Lavipharm ΛΑΒΙ 0% 0,85 , η διοίκηση της οποίας υπόσχεται νέες εξαγορές για την επόμενη χρονιά.

    Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2009 έχει επιστρέψει η Ιντρακόμ ΙΝΤΚΑ 0,27% 3,66  του Σωκράτη Κόκκαλη η οποία έχει αλλάξει επιχειρηματικό προσανατολισμό και δίνει έμφαση στις συμμετοχές και τα ακίνητα.

    Στο… 2018 έχει επιστρέψει η μετοχή της Ιντραλότ ΙΝΛΟΤ 0% 1,15 , μετά την επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου, την επικείμενη έκδοση ομολογιακού, η οποία πηγαίνει για τις αρχές του 2024, μειώνοντας καταλυτικά τον δανεισμό.

    Κέρδη πάνω από 330% για την Δομική Κρήτης φέτος μετά την έλευση του Δημήτρη Κούτρα στο  βρεθεί   στην περιοχή των 3,54 ευρώ!

    Κοντά στα υψηλά διετίας η μετοχή της Κέκροψ, καθώς αναμένονται αποφάσεις από τη διοίκηση για το μέλλον, αφού έχασε την υπόθεση αξιοποίησης της έκτασης στο Π. Ψυχικό από τον Άρειο Πάγο.

    Στο… μακρινό 2001 επιστρέφει η Ιντεάλ ΙΝΤΕΚ 0,32% 6,28 με πράξει πάνω από τα 6,10 και την Δευτέρα να εκκινεί η διαδικασία εγγραφής στο ομόλογο των 80 – 100 εκατ. ευρώ η οποία πηγαίνει φέτος για 360 εκατ. ευρώ τζίρο, 50 εκατ. EBITDA και 40 εκατ. ευρώ κέρδη προ φόρων.

    Στο… 2001 έχει επιστρέψει και η ΕΚΤΕΡ ΕΚΤΕΡ 2,28% 4,48 , τα οικονομικά αποτελέσματα της οποίας έχουν εκτιναχθεί με το ανεκτέλεστο στα 120 εκατ. ευρώ!

    Νέα υψηλά για την νεοεισαχθείσα στο Χ.Α. Optima Bank , πολύ κοντά στα υψηλά έτους για τον Σαράντη ΣΑΡ -0,50% 11,84 , πολυετή υψηλά για την Ακρίτας που επέστρεψε στην Κύρια Αγορά του Χ.Α., την Μπλε Κέδρος και την Κλουκίνας Λάππας που πρόκειται να μετατραπεί σε Intracom Properties.

    Διαβάστε επίσης

    J.P. Morgan: Αγοράζει ελληνικές μετοχές και ελληνικά ομόλογα το 2024

    Macquarie Asset Management: Ποιες θα είναι οι ελκυστικότερες επενδύσεις το 2024

    IDEAL: Οι επαφές του Λάμπρου Παπακωνσταντίνου με τους θεσμικούς, 50 εκατ. ευρώ για εξαγορές το 2024



    ΣΧΟΛΙΑ