• Business

    IDEAL: Οι επαφές του Λάμπρου Παπακωνσταντίνου με τους θεσμικούς, 50 εκατ. ευρώ για εξαγορές το 2024

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, Πρόεδρος της Ideal Holdings

    Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, Πρόεδρος της Ideal Holdings


    Πάνω από 50 εκατ. ευρώ καθαρά κεφάλαια, περίπου 21 εκατ. ευρώ από το ομολογιακό που πρόκειται να εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα και περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ που είναι τα ταμειακά διαθέσιμα των θυγατρικών της, Astir Vitogiannis, ΑDACOM, Ideal Electronics, Attica Stores, θα διαθέσει για εξαγορές και περαιτέρω ανάπτυξη σε νέα πεδίο δραστηριοτήτων ή και στην πληροφορική, η IDEAL Συμμετοχών.

    Ο Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, ιθύνων νους της νέας IDEAL, θεωρεί σημαντικό ότι ο όμιλος εισέρχεται σε μία νέα αγορά, αυτή των ομολογιακών δανείων αποκτώντας μάλιστα υψηλή κατάταξη (στην πρώτη τετράδα) χρηματοοικονομικών δεικτών στα 14 εισηγμένα ομόλογα στο Χ.Α.

    Για του λόγου το αληθές, η τιμή EBITDA προς δανεισμό, ενώ ο μέσος όρος που έχουν υπ’ όψη τους οι τράπεζες  διαμορφώνεται στις 3, 5 φορές, για την Ιντεάλ είναι στη… 1,4 φορές!

    Ο όμιλος που έχει δημιουργήσει ο Λάμπρος Παπακωνσταντίνου έχει καταφέρει να πάρει «διπλό Α» στην πιστοληπτική αξιολόγησή της από την ICAP!

    H εταιρεία σκοπεύει να αντλήσει από την ελληνική αγορά 80 – 100 εκατ. ευρώ (θα μπορούσαμε και 120 εκατ. ευρώ, είπε με νόημα ο Λάμπρος Παπακωνσταντίνου), αλλά είναι πολύ σημαντικό ότι θα διευρυνθεί η μετοχική βάση.

    Ο ίδιος δεν είπε κάτι για το εύρος του επιτοκίου, ενώ επισήμανε ότι μετά την αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού 74,8 εκατ. ευρώ με επιτόκιο άνω του 6,2% κατά μέσο όρο και σε σχέση με το νέο επιτόκιο που θα δώσει η αγορά για το ομολογιακό θα μπορούσε να εξασφαλίσει περισσότερες από 600 χιλιάδες ευρώ, κεφάλαια που θα λειτουργούσαν προσθετικά για την επιπλέον ανάπτυξη του ομίλου.

    Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι μεγάλο, αφού χθες μία δύσκολη μέρα ως προς την προσβασιμότητα στο κέντρο της Αθήνας εξαιτίας της επίσκεψης Ερντογάν, βρέθηκαν στην παρουσίαση του ομίλου σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας πάνω από 60 θεσμικοί επενδυτές, ενώ μία μέρα πριν στην παρουσίαση στην ΕΤΕ είχαν προσέλθει περισσότεροι από 250 επενδυτές και 150 κατά την παρουσίαση στην Πειραιώς.

    Για σήμερα έχει προγραμματιστεί συνάντηση στην Eurobank.

    Η δημόσια προσφορά για το ομόλογο ξεκινά στις 11 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 13.

    Στις 18/12 αναμένεται η έναρξη των νέων ομολογιών.

    Διαβάστε επίσης

    IDEAL Holdings: Πράσινο φως από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για έκδοση ομολογιακού έως €100 εκατ.

    Ideal: Στις 11 Δεκεμβρίου η Δημόσια Προσφορά για το ομόλογο των 100 εκατ. ευρώ

    Επ. Κεφαλαιαγοράς: Πράσινο φως στο Ενημερωτικό της Ideal



    ΣΧΟΛΙΑ