• ΑΓΟΡΕΣ

  Χάρης Δαυίδ: Πρωτόγνωρες καταστάσεις οδήγησαν στην αλλαγή σελίδας της Frigoglass

  Χάρης Δαυίδ, Πρόεδρος Frigoglass

  Χάρης Δαυίδ, Πρόεδρος Frigoglass


  Πρωτόγνωρη η οικονομική κρίση που είχε σαν αποτέλεσμα η οικογένεια Δαυίδ να «χάσει» τον έλεγχο του Παπουτσάνη πριν από δέκα χρόνια, πρωτόγνωρη η κρίση του 2008 που είχε σαν συνέπεια να γκρεμιστεί το όνειρο της Foodlink και να οδηγηθεί στο κλείσιμο ο Κατσέλης, πρωτόγνωρες και τώρα οι συνθήκες για να χαθεί η… Frigoglass.

  Για μία σειρά πρωτόγνωρων γεγονότων τα τελευταία τρία χρόνια που δεν επέτρεψαν στον όμιλο να πετύχει το επιχειρηματικό του σχέδιο παρά τις καλές συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί από την επιτυχημένη αναδιάρθρωση του 2017, έκανε λόγο από το βήμα της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Frigoglass ο Χάρης Δαυίδ, η οποία και τυπικά ενέκρινε την αλλαγή σελίδας περνώντας στους πιστωτές της έπειτα από αθέτηση πληρωμής του ομολογιακού δανείου.

  Οι ομολογιούχοι μέσω νέας εταιρείας που ιδρύεται στην Αγγλία θα έχουν πλέον το 85% της δραστηριότητας και οι μέτοχοι της Frigoglass μένουν με το 15%.

  Πανδημία, πυρκαγιά στο εργοστάσιο στη Ρουμανία και πόλεμος στην Ουκρανία, δημιούργησαν πίεση στη ρευστότητα της εταιρείας με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

  «Καμία επιλογή και καμία απόφαση δεν ήταν εύκολη για εμάς που επενδύσαμε και πιστέψαμε στην εταιρεία. Η λύση είναι η καλύτερη που θα μπορούσε να βρεθεί και προσφέρουν μία βιώσιμη προοπτική για τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο κ. Δαυίδ.

  Συμμετείχαν μέτοχοι που αντιστοιχούσαν στο 59,11% του συνόλου των μετοχών και υπήρχε επομένως η απαραίτητη απαρτία.

  Αξίζει να σημειωθεί πως δεν υπήρξε ερώτηση ή τοποθέτηση από κάποιο μέτοχο επί του μοναδικού θέματος της γενικής συνέλευσης.

  Διαβάστε επίσης:

  Goldman Sachs: Ισχυρή «ψήφος» εμπιστοσύνης στις ελληνικές τράπεζες σε συνθήκες τραπεζικού στρες

  BlackRock: Οι αγορές κάνουν λάθος – Η Fed δεν θα μειώσει τα επιτόκια

     ΣΧΟΛΙΑ