• ΑΓΟΡΕΣ

    BofA: Δεν θα ξεπεράσει τις 4.200 ο S&P 500 αυτό το καλοκαίρι

    Brian Moynihan, CEO της Bank Of America


    Δεν βλέπει παρατεταμένη ανάκαμψη στον αμερικάνικο δείκτη η Bank of America, η οποία καταγράφει στροφή των επενδυτών από τις μετοχές στα μετρητά.

    Σε σημείωμά της, η BofA επισημαίνει ότι οι κίνδυνοι για ύφεση κρατάνε τους επενδυτές μακριά από τις μετοχές, ή τους οδηγούν στο να τις αφήσουν.

    Η αμερικάνικη τράπεζα φαίνεται ότι συμφωνεί με τη Morgan Stanley στο ότι η οικονομική ανάπτυξη θα παρουσιάσει μεγαλύτερη επιβράδυνση από το αναμενόμενο, ασκώντας παράλληλα σκληρές πιέσεις στον S&P 500.

    «Η αλήθεια είναι ότι το δεύτερο εξάμηνο είναι πολύ πιθανό να χαρακτηριστεί από την επιβράδυνση της ανάπτυξης και την αύξηση των επιτοκίων, ανέφερε ο Michael Hartnett, υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο ενός πιστωτικού σοκ.

    Οι διακυμάνσεις του S&P 500

    «Όμηρος» διακυμάνσεων που δεν ξεφεύγουν από το εύρος τω 3.800 με 4.200 μονάδων, εκτιμάει ο Hartnett ότι θα είναι ο S&P 500 αυτό το καλοκαίρι.

    Η μικρή ανάκαμψη των τελευταίων ημερών, δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια, σύμφωνα με τον αναλυτή της αμερικάνικης τράπεζας, καθώς δεν θα συνεχιστεί για πολύ το ράλι.

    «Οι bear markets τελειώνουν με μία ύφεση ή ένα γεγονός που αναγκάζει τη Fed να αλλάξει την πολιτική της. Εμείς λέμε bear market εντός ενός καλοκαιρινού διαλείμματος, καθώς δεν έχει τελειώσει και δεν έχουμε δει ακόμα το Big Low (τον «πάτο» των μετοχών)», ανέφερε.

    Η εικόνα από τη Wall Street δείχνει ότι οι μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης και ανάπτυξης παρουσίασαν εισροές, ενώ οι μετοχές αξίας και μικρής κεφαλαιοποίησης είχαν εκροές, σύμφωνα με την τράπεζα.

    Οι επενδυτές ελπίζουν σε μία ανάκαμψη μετά το χειρότερο πρώτο εξάμηνο από το 1970, λόγω της αισιοδοξίας ότι ο πληθωρισμός φτάνει στην κορύφωσή του.

    Όμως κάποιοι απαισιόδοξοι αναλυτές δεν βλέπουν θετικά σημάδια για την οικονομία στο δεύτερο εξάμηνο. Κάποιοι άλλοι βέβαια επιμένουν σε μια ανάκαμψη μέχρι το τέλος του έτους.

    Οι ανησυχίες πάντως είναι έντονες, καθώς η Fed έχει προχωρήσει σε δηλώσεις για πολύ επιθετικές αυξήσεις με στόχο να περιορίσει άμεσα τον πληθωρισμό και κορυφαίοι Αμερικανοί τραπεζίτες υποστηρίζουν αύξηση 0,75% στα επιτόκια, εντός του Ιουλίου.

    Αφήνουν τις μετοχές, στρέφονται στα μετρητά

    Στο σημείωμά της η BofA επιβεβαιώνει και την στροφή των επενδυτών στα μετρητά, όπου συσσωρεύονται οι περισσότερες εισροές.

    Σχεδόν 63 δις δολάρια εισέρρευσαν στα μετρητά μέσα στην εβδομάδα μέχρι την Τετάρτη, ενώ στα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια υπήρξαν απώλειες της τάξης των 4,6 δις. δολαρίων, όπως αναφέρει στο σημείωμά της η BofA, που επικαλείται στοιχεία της EPFR Global.

    Σημαντικές εισροές βλέπουν και τα αμερικάνικα ομόλογα, τα οποία είχαν εισροές 2,4 δις δολαρίων μέσα σε 14 εβδομάδες, χάρη στην αγορά ομολόγων και κρατικού χρέους, σύμφωνα με την αμερικάνικη τράπεζα.

    Διαβάστε επίσης:

    Morgan Stanley: Γιατί «ψαλιδίζει» 25% τις τιμές στόχους ενώ αυξάνει τα έσοδα και τα κέρδη των ελληνικών τραπεζών

    Χρηματιστήριο: Μεγάλος όγκος στην Πειραιώς, εν αναμονή της Fitch η αγορά που κοιτάζει τις 800 μονάδες



    ΣΧΟΛΙΑ