• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ξανά κάτω από τις 14.000 μονάδες ο Nasdaq μετά τη νέα άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με νέες απώλειες έκλεισαν την Τετάρτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τις τεχνολογικές μετοχές να είναι ξανά οι αρνητικές πρωταγωνίστριες της ημέρας, οδηγώντας τον Nasdaq κάτω από τις 14.000 μονάδες.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 34.443,19 μονάδες με απώλειες -0,57%, ο S&P 500 στις 4.465,48 μονάδες με πτώση -0,70% ενώ ο Nasdaq στις 13.872,47 μονάδες υποχωρώντας κατά -1,06%.

    Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκα ξανά, με αυτή του 2ετούς κρατικού αμερικανικού τίτλου να ενισχύεται κατά περισσότερο από 5 μονάδες βάσης και να διαπραγματεύεται πάνω από το επίπεδο του 5%.

    Πιεσμένες από τις αποδόσεις των ομολόγων, οι τεχνολογικές μετοχές έκλεισαν με βαριές απώλειες. Η Nvidia έκλεισε στο -3,05% ενώ η Apple στο -3,58%, στην χειρότερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του Dow Jones.

    Η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων ήρθε καθώς τα νέα μακροοικονομικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία ήταν ισχυρότερα από αυτά που ανέμεναν οι αναλυτές, τροφοδοτώντας ξανά την ανησυχία για νέες αυξήσεις επιτοκίων από τη FED στην επικείμενη συνεδρίασή της.

    Ο δείκτης υπηρεσιών ISM αυξήθηκε κατά 2,1 ποσοστιαίες μονάδες στο 58,9% τον Αύγουστο, αντιπροσωπεύοντας το μερίδιο των εταιρειών που ανέφεραν αυξήσεις καθώς και υψηλό τεσσάρων μηνών. Ο  μεταποιητικός δείκτης ISM εκτινάχθηκε κατά 5,8 μονάδες στο 48,4%.

    Τα στοιχεία αύξησαν την πιθανότητα η Ομοσπονδιακή Τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια τον Νοέμβριο στο 41%.

    Την ίδια ώρα, το πιο πρόσφατο Beige Book από την Federal Reserve ανέφερε ότι η οικονομία των ΗΠΑ σημείωσε μέτρια ανάπτυξη τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και επιβράδυνση της αύξησης των τιμών.

    Παράλληλα, η πρόεδρος της Fed Βοστώνης Σούζαν Κόλινς δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να «προχωρήσει προσεκτικά» σε περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων, αλλά ανέφερε ότι «θα δικαιολογείται περαιτέρω αυστηροποίηση» ανάλογα με τα δεδομένα.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Salesforce (1,34%) και Dow (1,29%). Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι Apple (-3,58%) και Boeing (-2,08%), ενώ απώλειες άνω του 1% σημείωσαν οι  Amgen, J&J, McDonald’s και American Express.

    Διαβάστε επίσης

    Χρηματιστήριο: Επιστροφή στις απώλειες για τον Γενικό Δείκτη – Αντίδραση από Quest, Autohellas, Πειραιώς και ΔΕΗ

    Ευρωαγορές: Έκλεισαν με απώλειες ακολουθώντας το αρνητικό κλίμα της Wall Street – Στο -0,57% ο Stoxx 600

    Eurobank Equities: Πρωτιά στην κατάταξη των ΑΧΕ τον Αύγουστο



    ΣΧΟΛΙΑ