• ΑΓΟΡΕΣ

    Ανθεκτικές οι αγορές στην κατάρρευση των crypto

    Κρυπτονομίσματα

    Κρυπτονομίσματα


    Η ανάκαμψη του Bitcoin και η σταθεροποίηση στα crypto καθησύχασε τις αγορές, με τις αμερικανικές μετοχές να σημειώνουν άνοδο σήμερα, Παρασκευή, αν και το τοπίο, σύμφωνα με τους αναλυτές, παραμένει ρευστό.

    Οι μετοχές και τα futures στις ΗΠΑ κατέγραψαν άνοδο, ύστερα από τη διάψευση από τον πρόεδρο της FED, Jerome Powell, του σεναρίου για αιφνιδιαστικές αυξήσεις των επιτοκίων.

    Ο Powell επανέλαβε ότι η αύξηση θα είναι της τάξης του 0,5% σε κάθε μία συνεδρίαση από τις δύο επερχόμενες και δεν άφησε περιθώρια για το σενάριο που θέλει τη FED να προχωρήσει σε αυξήσεις της τάξης του 75%.

    Για μία «πολύ δύσκολη περίοδο» έκανε λόγο η Kathy Entwistle, διευθύνουσα σύμβουλος της Morgan Stanley Private Wealth Management στο Bloomberg, η οποία υπογράμμισε ότι η κατάσταση παραμένει ασταθής.

    Τα futures του S&P 500 σημείωσαν άνοδο κατά 1,2% και εκείνα του Nasdaq 100 κατά  1,8%.

    Ο δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε άνοδο 1,2%  και ο δείκτης μετοχών της Ασίας αναρριχήθηκε 1,7%.

    Παρά την «ανθεκτικότητα» των αγορών των ΗΠΑ, οι επενδυτές, σύμφωνα με το Bloomberg, παραμένουν σε εγρήγορση, λόγω της ανασφάλειας που επικρατεί στην αγορά των crypto.

    Οι μετοχές σε ορισμένα stablecoin αφορούν περιουσιακά στοιχεία όπως γραμμάτια δημοσίου και ΙΟUs, με την ανησυχία στην αγορά να είναι έντονη καθώς αν οι εξαγορές είναι αρκετά μεγάλες θα μπορούσαν να προκαλέσουν αναταράξεις στην ευρύτερη αγορά.

    Ανακάμπτει το Bitcoin

    Στα 30.000 δολάρια διαπραγματεύεται πλέον το Bitcoin, ύστερα από πτώση στα 25.000 δολάρια στην προηγούμενη συνεδρίαση.

    Σε σταθερή τροχιά και το Tether, το μεγαλύτερο stablecoin στον κόσμο. Ο επικεφαλής τεχνολογίας της Tether, Paolo Ardoino, ανέφερε ότι η ιδιωτική εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το νόμισμα δεν έχει πρόβλημα με τις εξαγορές, ακόμα και για την αποπληρωμή 600 εκατομμυρίων δολαρίων τις τελευταίες 24 ώρες.

    Κι αυτό γιατί όπως εξήγησε ο Ardoini, η Tether διατηρεί πάνω από το ήμισυ των αποθεματικών της σε υποθηκοφυλακεία των ΗΠΑ, επομένως όταν οι επενδυτές προχωρούν σε εξαργύρωση κεφαλαίων, η Tether προχωράει σε πώληση τίτλων.

    To TerraUSD, σύμφωνα με τους προγραμματιστές του, μπαίνει σε σχέδιο ανασύστασης, ύστερα από τη κατακόρυφη πτώση που κατέγραψε, συμπαρασύροντας και το Luna, η τιμή του οποίου κατέρρευσε κοντά στο μηδέν.

    Διαβάστε επίσης

    Χρηματιστήριο: Πάρτι MSCI με ΕΤΕ και Μυτιληναίο με κέρδη πάνω από 6%

     

    Μικτά πρόσημα στη Wall Street, σε θετικό έδαφος επέστρεψε ο Nasdaq – Μια ανάσα από το bear market ο S&P 500



    ΣΧΟΛΙΑ