• Σχόλιο Αγοράς

    Μικτά πρόσημα στη Wall Street, σε θετικό έδαφος επέστρεψε ο Nasdaq – Μια ανάσα από το bear market ο S&P 500

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Πέμπτη, μακριά από τα χαμηλά ημέρα, με τον Nasdaq μάλιστα να κλείνει οριακά σε θετικό έδαφος, μια μέρα μετά τις βαριές απώλειες που προκάλεσε η δημοσιοποίηση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Απρίλιο.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 31.730,04 μονάδες με πτώση -0,33%, ο S&P 500 στις 3.930,29 μονάδες με απώλειες -0,12% ενώ αντίθετα ο Nasdaq στις 11.370,96 μονάδες με άνοδο 0,06%.  Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου συνέχισε να υποχωρεί στο 2,8%.

    Αυτή ήταν η 6η συνεχόμενη αρνητική συνεδρίαση για τον Dow Jones. Όσον αφορά τον S&P 500,  o δείκτης υποχωρεί κοντά στο 19%  από το ιστορικό υψηλό του, και βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην περιοχή του bear market.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη στήριξη προσέφεραν οι Home Depot (2,50%),  3M (2,23%) και  Merck (1,86%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες οι Boeing (-4,80%), American Express ( -3,83%), Apple (-2,69%) και  Microsoft (-2%).

    Οι μετοχές της Disney υποχώρησαν σε χαμηλό δύο ετών και έκλεισαν περίπου 0,9%. Ο κολοσσός των μέσων ενημέρωσης ανέφερε υψηλότερη από την αναμενόμενη αύξηση των συνδρομητών ροής , αλλά προειδοποίησε για τον αντίκτυπο του Covid στα πάρκα στην Ασία.

    Νωρίτερα κατά τη συνεδρίαση, η αγορά προσπάθησε να ανακάμψει καθώς οι έμποροι στράφηκαν προς μικρότερες μετοχές. Μάλιστα, ο Nasdaq  βρέθηκε να σημειώνει άνοδο  1,6%, με αρκετές μετοχές meme να ανακάμπτουν.

    Χαρακτηριστικά η μετοχή της Gamestop βρέθηκε να κινείται στο +30% ενώ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με άνοδο 10,12%. Από την πλευρά της η AMC βρέθηκε στο +20% ενώ έκλεισε στο +8%. Οι μετοχές της Lucid σημείωσαν άνοδο 13,20%. Αν και δεν ήταν σαφές τι οδήγησε σε κέρδη τις τρεις μετοχές, θεωρείται πως θα μπορούσε να οφείλεται σε hedge funds που επωφελήθηκαν από τις μεγάλες απώλειες στους υπερεκτιμημένους νικητές της πανδημίας και έκλεισαν τελικά τις short θέσεις τους αγοράζοντας πίσω τις μετοχές, ή αντίθετα, σε κάποια κίνηση επενδυτών με  μεγάλα στοιχήματα στις μετοχές meme, που προσπάθησαν να ανεβάσουν τον ρυθμό με την ελπίδα να κερδίσουν.

    Η Rivian Automotive σημείωσε επίσης άνοδο 17,96% μετά την ανακοίνωση των τελευταίων τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της και η Carvana, η οποία έφτασε σε χαμηλό δύο ετών νωρίτερα στη συνεδρίαση, έκλεισε τελικά στο +24,67%.



    ΣΧΟΛΙΑ