• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Κάτω από τα 30.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Ιούλιο 2021 – Η επόμενη στήριξη

    • Bloomberg
    Bitcoin

    Bitcoin


    Το Bitcoin υποχώρησε κάτω από τα 30.000 δολάρια την Τρίτη για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2021, αυξάνοντας τις απώλειες του από το ρεκόρ του περασμένου Νοεμβρίου σε περίπου 55%, εν μέσω της παγκόσμιας φυγής των επενδυτών από τις ριψοκίνδυνες επενδύσεις.

    Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο σημείωσε πτώση έως και 3,9% και διαμορφώθηκε στα 29.764 δολάρια, προτού περιορίσει τις απώλειες. Νωρίτερα βρισκόταν στα 32.636 δολάρια.

    Το Ether ανέκαμψε αρκετά και βρέθηκε για λίγο σε θετικό έδαφος. Άλλα κρυπτονομίσματα όπως το Solana και το Avalanche παρέμειναν στο κόκκινο.

    «Βλέπουμε μια κατάρρευση αργής κίνησης, εν μέρει επειδή κατά κύριο λόγο πουλούσαν επενδυτές με long θέσεις» δήλωσε ο Josh Lim, επικεφαλής παραγώγων στη χρηματιστηριακή Genesis Global Trading με έδρα τη Νέα Υόρκη.

    Ο Michael Novogratz, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής κρυπτονομισμάτων που ηγείται της Galaxy Digital Holdings, προειδοποίησε ότι αναμένει πως τα πράγματα θα χειροτερέψουν προτού βελτιωθούν.

    «Οι συναλλαγές στην αγορά crypto πιθανότατα συσχετίστηκαν με τον Nasdaq μέχρι να φτάσουμε σε μια νέα ισορροπία», δήλωσε ο Novogratz.

    Largest token dips below $30,000 amid crypto weakness
    το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου υποχώρησε κάτω από τα 30.000 δολάρια

    «Παρακολουθούμε προσεκτικά για να δούμε πώς θα πάει η αγορά τις επόμενες 24 ώρες», δήλωσε σε ένα email ο Steven Goulden, αναλυτής στην εταιρεία crypto Cumberland DRW.

    Η συσχέτισή των 40 ημερών με το δείκτη αναφοράς S&P 500, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg, δείχνει ότι κάθε περαιτέρω πλήγμα στην αγορά μετοχών θα κινδύνευε να παρασύρει και το Bitcoin προς τα κάτω.

    Το επόμενο σημείο κλειδί

    Το Bitcoin θα μπορούσε να πληγεί περαιτέρω, σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση. Μία ακόμη πτώση κατά 10% θα οδηγήσει το κρυπτονομίσμα κάτω από την πρόσφατη ζώνη στήριξης,  που επισημαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα από τις παράλληλες λευκές γραμμές. Εάν συμβεί αυτό, το επόμενο επίπεδο στήριξης είναι η κορυφή του 2017 (με διακεκομμένη μωβ γραμμή) ή περίπου τα 19.400 δολάρια.

    10% x 3 Point and Figure chart

    Διαβάστε ακόμη:

    Bitcoin: Φλερτάρει με τα χαμηλά του 2021 – Απώλειες 27% από τις αρχές του έτους



    ΣΧΟΛΙΑ