• ΑΓΟΡΕΣ

    Alpha Finance για ΕΧΑΕ: Υπογραμμίζει τις θετικές τάσεις και αυξάνει την τιμή-στόχο στα €6,68

    • NewsRoom
    Γιάννος Κοντόπουλος, CEO της ΕΧΑΕ

    Γιάννος Κοντόπουλος, CEO της ΕΧΑΕ


    Μετά από μια εξαιρετική απόδοση το προηγούμενο έτος, με άνοδο 39% στον Γενικό Δείκτη και καθημερινή αξία συναλλαγών στα €111 εκατ. (+40% σε σχέση με τον προηγούμενο πενταετή μέσο όρο), οι προοπτικές για την αγορά παραμένουν θετικές, σύμφωνα με σημερινή έκθεση της Alpha Finance, υποστηριζόμενες από σειρά ευνοϊκών παραγόντων.

    Οι θετικές μακροοικονομικές συνθήκες, η επιστροφή στην επενδυτική βαθμίδα, η αυξημένη δραστηριότητα σε Δημόσιες Προσφορές (IPOs) και διάθεση μετοχών στους επενδυτές (placements), καθώς και η βελτίωση της κερδοφορίας σε συνδυασμό με τις ελκυστικές αποτιμήσεις αναμένεται να συνεχίσουν να στηρίζουν τη δραστηριότητα στην αγορά.

    Μεσοπρόθεσμα η αγορά φαίνεται να βρίσκεται σε πορεία αναβάθμισης από Αναπτυσσόμενη σε Ανεπτυγμένη, με τα πρώτα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση να αναμένονται μέσα στη χρονιά (η αναβάθμιση εκτιμάται ότι θα γίνει το 2025/26).

    Για την ενίσχυση της αγοράς, η διοίκηση έχει καταρτίσει ένα στρατηγικό σχέδιο που αναπτύσσεται γύρω από πέντε βασικούς πυλώνες. Ο στόχος είναι η συνεχής πρόοδος, εστιάζοντας στη διαφάνεια, τη διεθνοποίηση και τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας με βάση την τεχνολογική καινοτομία.

    Οι αναλυτές της χρηματιστηριακής προβλέπουν ότι ο μέσος ημερήσιος όγκος συναλλαγών θα φτάσει τα €136 εκατ. το 2024 και τα €194 εκατ. το 2028, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση εσόδων με ρυθμό περίπου 10,5% κατά την επόμενη 5ετία, φτάνοντας περίπου τα €68,9 εκατ. το 2028.

    Το περιθώριο EBITDA αναμένεται να διαμορφωθεί στο 49% το ίδιο έτος από 40% το 2023. Η μερισματική απόδοση προβλέπεται να διαμορφωθεί σε υψηλά επίπεδα, καθώς αναμένεται να φτάσει περίπου στο 5% το 2024.

    Με βάση τις επικαιροποιημένες εκτιμήσεις της, η Alpha Finance καθορίζει την τιμή-στόχο στα €6,68, υποδηλώνοντας συνολική απόδοση περίπου 30%.

    Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, θεωρεί το ΧΑ ελκυστική ευκαιρία, λαμβάνοντας υπόψη την αναμενόμενη ανάπτυξη της δραστηριότητας στην αγορά, η οποία εκτιμάται ότι θα δώσει σημαντική ώθηση στα έσοδα και στην κερδοφορία του ομίλου τα επόμενα έτη.

    Διαβάστε επίσης;

    Citi: Τι σημαίνουν οι εκλογές στις αγορές μετοχών

    Ελ Εριάν: Το καλοκαίρι οι μειώσεις της Fed – Οι αγορές υποτιμούν τον πληθωρισμό

    Amazon: Επένδυση-μαμούθ $15 δισ. από την AWS στην Ιαπωνία



    ΣΧΟΛΙΑ