• Business

    Amazon: Επένδυση-μαμούθ $15 δισ. από την AWS στην Ιαπωνία

    • NewsRoom
    Amazon Web Services: Επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε πάνω από 30 πόλεις του κόσμου

    Adam Selipsky, CEO Amazon Web Services


    Μία κολοσσιαία επένδυση 2,26 τρισεκατομμύρια γιεν (15,24 δισ. δολαρίων) στην Ιαπωνία έως το 2027, σχεδιάζει η θυγατρική της Amazon, Amazon Web Services (AWS), για να επεκτείνει την υποδομή του cloud computing που αποτελεί ραχοκοκαλιά για τις υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης (AI).

    Η μονάδα επενδύει για να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις στις μητροπόλεις του Τόκιο και της Οσάκα, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση των πελατών, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

    Σύμφωνα με την AWS, η επένδυση αυτή έρχεται να προστεθεί στα 1,51 τρισεκατομμύρια γιεν που δαπανήθηκαν από το 2011 έως το 2022 για τη δημιουργία χωρητικότητας cloud στην Ιαπωνία.

    “Η εταιρεία προσφέρει υπηρεσίες γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης σε ιαπωνικούς εταιρικούς πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των Asahi Group, Marubeni και Nomura Holdings”, δηλώνει χαρακτηριστικά.

    Η επένδυση είναι σημαντική, καθώς η κυβέρνηση και ο εταιρικός τομέας της Ιαπωνίας αγωνίζονται για να μην χάσουν περισσότερες ευκαιρίες και να μην βρεθούν πίσω από τις εξελίξεις που πραγματοποιούνται ταχέως στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

    Μάλιστα, ο πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα συζήτησε τη ρύθμιση και την υποδομή της τεχνητής νοημοσύνης, στην συνάντηση που είχε το περασμένο έτος, πέρσι με τους επικεφαλής της δημιουργού του ChatGPT OpenAI και της προηγμένης εταιρείας κατασκευής μικροτσίπ Nvidia.

    Αλλάζει ο CFO

    Την ίδια στιγμή, ο John Felton, το κορυφαίο στέλεχος στον τομέα των logistics της εταιρείας, θα αναλάβει οικονομικός διευθυντής της μονάδας cloud της AWS.

    Σε ανάρτησή του, ο Doug Herrington, επικεφαλής λιανικής της Amazon σε όλο τον κόσμο, ανέφερε  ότι ο Felton θα αναλάβει νέο ρόλο ως ανώτερος αντιπρόεδρος και CFO της Amazon Web Services.

    Ο Udit Madan, αντιπρόεδρος μεταφορών της Amazon, θα αντικαταστήσει τον Felton.

    Ο Felton εργάζεται στην Amazon για σχεδόν δύο δεκαετίες, πιο πρόσφατα ως επικεφαλής του τμήματος επιχειρήσεων παγκοσμίως.

    Είναι μέλος της S-team του Διευθύνοντος Συμβούλου της Amazon Andy Jassy, ​​η οποία είναι μια δεμένη ομάδα ανώτερων στελεχών από σχεδόν όλους τους τομείς των επιχειρήσεων της Amazon.

    “Ήταν μια εξαιρετική πορεία και μια στιγμή που θα εκτιμήσω με υπερηφάνεια”, έγραψε ο Felton σε ένα σημείωμα προς το προσωπικό.

    ″Τα καλά νέα είναι ότι δεν πάω μακριά και είμαι ενθουσιασμένος που εφαρμόζω πολλές από τις δεξιότητες που έμαθα από όλους σας στις επιχειρήσεις με την ομάδα AWS.”

    Ο Felton θα αντικαταστήσει τον τρέχοντα CFO της AWS Richard Puccio.

    Σύμφωνα με την WSJ, ο Puccio σκοπεύει να αποχωρήσει από την εταιρεία.

    Η αναδιάρθρωση στην ηγεσία γίνεται καθώς ο ρυθμός ανάπτυξης της AWS έχει επιβραδυνθεί τα τελευταία τρίμηνα, καθώς ορισμένοι πελάτες απέσυραν τις δαπάνες τους λόγω του υψηλού πληθωρισμού και των ευρύτερων ανησυχιών για την οικονομία, επισημαίνει σε άρθρο του το CNBC.

    Διαβάστε επίσης: 

    Γιώργος Οικονόμου: Νέα επένδυση στα μεγάλα πλοία μεταφοράς αμμωνίας ύψους 236 εκατ. δολ.

    INTRALOT: Ανακοινώνει την επέκταση συμβολαίου στο Μαρόκο με την La Marocaine Des Jeux et des Sports

    Στα 6.550 από 1.900 δολάρια το κοντέινερ που φτάνει στον Πειραιά



    ΣΧΟΛΙΑ