ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι Έλληνες εφοπλιστές συνεχίζουν να αγοράζουν, να πωλούν και να κλείνουν συμφωνίες για ναυπήγηση πλοίων, σε μια περίοδο που οι ναύλοι, κυρίως, στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και φορτηγών πλοίων κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα.
Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους οι «Γκρήκς», σύμφωνα με τα στοιχεία της Allied, αγόρασαν συνολικά 343 πλοία, που η συνολική τους αξία ανέρχεται σε 6,773 δισ. δολάρια.
Ταυτόχρονα, την ίδια χρονική περίοδο πούλησαν 219 πλοία και εισέπραξαν 3,447 δισ. δολάρια, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη από τις υπεραξίες που είχαν από την ημέρα που τα είχαν αγοράσει.
Οι Έλληνες εφοπλιστές μέσα στο 2021 αγόρασαν 215 Bulk Carries, 86 Tankers, 22 Containers, 7 Gas.
Όμως, οι Έλληνες εφοπλιστές ναυπηγούν πλοία, διαβλέποντας υψηλότερα κέρδη στο μέλλον.
Στις εταιρείες που ναυπηγούν πλοία είναι η GasLog Ltd. Η εταιρεία του Πήτερ Γ. Λιβανού υπέγραψε συμβόλαια για τη ναυπήγηση τεσσάρων LNG carriers, συνολικής χωρητικότητας 174.000 κ.μ. στα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering Co. Ltd. Τα πλοία προβλέπεται να παραδοθούν το 2024 και 2025.
Εξάλλου, η Navios Maritime Partners, της Αγγελικής Φράγκου, παρήγγειλε στα ναυπηγεία Zhoushan Changhong International δύο πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, μεταφορικής ικανότητας 5.300 TEUs με την πρόβλεψη να ναυπηγηθούν άλλα δύο πλοία. Τα πλοία θα παραδοθούν το 2024. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία της Αγγελικής Φράγκου ναυπηγεί άλλα 6 πλοία κοντέινερς.
Επίσης, η Eastern Mediterranean Maritime του Θανάση Μαρτίνου, αγόρασε δύο MR tankers, συνολικής χωρητικότητας 49.800 dwt, αξίας 76 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία ναυπηγούνται στο νοτιοκορεάτικο Ναυπηγείο K-Shipbuilding και θα παραληφθούν προς το τέλος του επόμενου έτους 2022.
Επίσης, στο Ναυπηγείο Daehan, έκλεισε συμφωνία για κατασκευή δύο Aframax LR2-Long range tankers, συνολικής χωρητικότητας 115.000 dwt, με παράδοση του 2023, με εκτιμώμενο κόστος 120 εκατομμύρια δολάρια.
Διαβάστε επίσης:
Ποιοι είναι οι 11 Έλληνες εφοπλιστές και παράγοντες που συγκαταλέγονται στους 100 πιο ισχυρούς του κόσμου!
Μαρία Αγγελικούση-Αγγελική Φράγκου-Σεμίραμις Παληού: Οι ισχυρές Ελληνίδες της Lloyd’s List που διαχειρίζονται πάνω από 360 πλοία
Έλληνες εφοπλιστές: Αυξημένη κινητικότητα στα second hand πλοία – Αγορές τάνκερ και bulker
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ: Η Ρωσία θέλει να καταλήξει σε συμφωνία, ο Ζελένσκι πρέπει να βιαστεί
- Βρετανία: Στη φυλακή τζιχαντιστές που ετοίμαζαν μακελειό στην εβραϊκή κοινότητα στο Μάντσεστερ
- «Ελληνικό FBI»: Από τους τσιγαράδες και τον «Έλληνα Εσκομπάρ» στις πειραγμένες αντλίες – 10+1 τρανταχτές υποθέσεις
- Τραμπ: Αναγνωρίζει ως επίσημη την κυβέρνηση Ροδρίγκες στη Βενεζουέλα – Θέλει να επισκεφθεί το Καράκας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.