ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

AXIA και Eurobank Equities για το deal ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Motor Oil: Συμμαχία – σταθμός για τη δημιουργία ισχυρού ενεργειακού παίκτη
Την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών εταιρειών, ελληνικών και ξένων, που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά κατέλαβε η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ το 2020, κλείνοντας το έτος με μερίδιο αγοράς της τάξης του 19%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2020 το μερίδιο αγοράς της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ ανήλθε σε 18,85% επί του συνόλου των συναλλαγών, με την αθροιστική αξία των συναλλαγών χρεογράφων να διαμορφώνεται στο ποσό των 6,02 δισ. ευρώ.
Η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ παραμένει σταθερά η πρώτη επιλογή των ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για τις συναλλαγές τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών και ενισχύει το μερίδιό της στην αγορά: από το 10,06% το 2017 ανήλθε στο 15,8% το 2018 και έφθασε στο 17,13% το 2019, κατακτώντας την πρώτη θέση ενώ κινήθηκε στο επίπεδο του 19% το 2020.
Το 2020, στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Εurobank Equities με μερίδιο 17,39% και στην τρίτη, η Euroxx Χρηματιστηριακή, με μερίδιο αγοράς 13,92%.
Το μήνα Δεκέμβριο, το μερίδιο αγοράς της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ διαμορφώθηκε σε 17,39% έναντι 15,90% της Eurobank Equities και 12,76% της Euroxx Χρηματιστηριακή.
Μπορείτε να δείτε τον πίνακα με τα μερίδια αγοράς των χρηματιστηριακών εταιρειών για το σύνολο του 2020 και για το μήνα Δεκέμβριο εδώ.
Διαβάστε ακόμη:
Τον επόμενο μήνα οι αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες για τα ενοίκια Ιανουαρίου
Πελώνη: «Δεν υπάρχουν βεβαιότητες» για το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου
Bayer και CureVac ενώνουν τις δυνάμεις τους: Συνεργασία για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Eurostat: Στο 3,6% «κλείδωσε» ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο
- Μπρατάκος: Κρίσιμο το νέο πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ για την ανάπτυξη – Ποια σημεία πρέπει να προσέξει η Ελλάδα
- Μέσω του gov.gr οι πολίτες υποβάλλουν αίτηση για αποβίβαση οχημάτων στην Ύδρα
- TÜV NORD Ελλάδας: Νέα καθήκοντα αναλαμβάνει η Ταρσή Γιαννούλη από 1η Ιουλίου
