ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να δημοσιευθεί η απόφαση του ειδικού διαχειριστή για την επόμενη μέρα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του mononews, στην απόφαση θα απορρίπτεται ουσιαστικά ως «μη ανταγωνιστική» η πρόταση της Onex, η οποία ήταν του ύψους του ενός εκατ. ευρώ.
Παραδοχή που είχε κάνει δημοσίως η Onex, η οποία επεσήμανε ότι συμμετείχε ώστε να έχει έννομο συμφέρον για να παρεμβαίνει στη διαδικασία.
Με τον τρόπο αυτό, μένει μόνο η προσφορά του ομίλου του Θεόφιλου Πριόβολου ύψους 15,1 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι ο διαχειριστής έχει το δικαίωμα να συγκαλέσει γενική συνέλευση των πιστωτών των ναυπηγείων προκειμένου να ψηφίσουν για την προσφορά.
Πιστωτές των ναυπηγείων που έχουν βγει σε πλειστηριασμό είναι οι εργαζόμενοι , το ελληνικό δημόσιο η τράπεζα Πειραιώς και δεκάδες μικρότεροι πιστωτές.
Σε περίπτωση που η διαχείριση είχε κάνει δεκτή την προσφορά της Onex, θα ήταν δύο οι φάκελοι, και η διαχείριση θα έπρεπε να στείλει την υπόθεση στο πρωτοδικείο προκειμένου να αποφασίσει, το δικαστήριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες η γενική συνέλευση των πιστωτών αναμένεται να συνεδριάσει στα τέλη Δεκεμβρίου.
Διαβάστε επίσης:
Η νομική κόντρα για την επόμενη μέρα του Σκαραμαγκά και το επιχείρημα της «μη προσφοράς» της Onex
Onex: Συμβολικού χαρακτήρα η προσφορά μας για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νέα φάρμακα για το αδυνάτισμα: Στα σκαριά νέοι συνδυασμοί, στόχος η απώλεια μυϊκής μάζας, εξηγεί ο Πλ. Τζούλης
- Σε ρυθμούς ανανέωσης οι Έλληνες εφοπλιστές: Τα παλιά πλοία φεύγουν, τα νέα έρχονται
- Γιώργος Μουτάφης: Ποιος είναι ο Ελληνας επικεφαλής της Fincantieri που «χτίζει» πλοία σε όλο τον κόσμο
- Ομιλία Μητσοτάκη: Η γκρίνια και η τσέπη
