ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην «επόμενη μέρα» και στις μακροπρόθεσμες προοπτικές του real estate στοχεύει η εξαγορά της σλοβένικης ιστοσελίδας ακινήτων www.nepremicnine.net από τον «Spitogato».
Όπως λέει στο mononews.gr ο συνιδρυτής και CEO του Spitogatos.gr, Δημήτρης Μελαχροινός, η παραπάνω κίνηση εντάσσεται στο στρατηγικό σχέδιο της εταιρείας για ενδυνάμωση της θέσης της στις χώρες που δραστηριοποιείται, τονίζοντας πως η συγκεκριμένη ιστοσελίδα θα ενισχύσει την αναπτυξιακή της δυναμική, καθώς πρόκειται για την νούμερο ένα ιστοσελίδα στην Σλοβενία, με μεγάλη επιρροή και στις υπόλοιπες αγορές της περιοχής.
Ήδη, οι πρώτες αντιδράσεις είναι θετικές και είναι ενδεικτικές των προοπτικών που υπάρχουν για το νέο εγχείρημα. Σύμφωνα με τον κ. Μελαχροινό, οι συζητήσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές ξεκίνησαν πριν από πολύ καιρό και μάλιστα θα είχαν ολοκληρωθεί ήδη από την περασμένη Άνοιξη, εάν δεν μεσολαβούσε η πανδημία, που καθυστέρησε τις διαδικασίες.
Οι επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στο real estate δεν στάθηκαν εμπόδιο στη συμφωνία, καθώς, όπως αναφέρει ο ίδιος, «ο ορίζοντάς μας είναι μακροπρόθεσμος…». Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην τεχνολογική ενοποίηση των συστημάτων και των διαδικασιών και στις 12 χώρες που έχει παρουσία ο όμιλος, κάτι που θα εκτιμάται πως θα δώσει συγκριτικό πλεονέκτημα στη μάχη του ανταγωνισμού.
«Η τεχνολογία», σημειώνει ο επικεφαλής του Spitogatos.gr, «θα παίξει πολύ πιο σημαντικό ρόλο στον τομέα μας τα επόμενα χρόνια απ’ ότι σήμερα και θέλουμε να επενδύσουμε σε αυτό». Βέβαια, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κάποιας νέας εξαγοράς ή και επέκτασης σε καινούρια αγορά, υπό την προϋπόθεση ότι θα παρουσιαστεί μια αξιόλογη ευκαιρία.
Στην παρούσα φάση, πάντως, όπως λέει, δεν εξετάζεται κάποια τέτοια κίνηση. Όλα αυτά έρχονται τη στιγμή που οι επιδόσεις του ομίλου, ειδικά στην Ελλάδα, συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά, μέσα σε ένα ιδιαίτερα αντίξοο περιβάλλον. Βέβαια, οι αγοραπωλησίες ακινήτων έχουν «παγώσει», ωστόσο η ζήτηση και η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας, απ’ όπου αντλεί τα έσοδά της, εξελίσσονται ικανοποιητικά.
Μετά από μια μικρή κάμψη την περίοδο του Πάσχα και την εκτόξευση αμέσως μετά την άρση του lockdown, η ανάπτυξη επανήλθε στα επίπεδα του 25% και 30%. Όσον αφορά στην ανάκαμψη του real estate, ο κ. Μελαχροινός θεωρεί πως, σε μεγάλο βαθμό, θα κριθεί στο τέταρτο τρίμηνο του 2020, οπότε και θα αποτυπωθούν πλήρως οι επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία. Εκτιμά, πάντως, πως οι μέσες τιμές των ακινήτων και των ενοικίων που παραμένουν σταθερές θα υποχωρήσουν ελαφρά.
Ο Spitogatos είναι η Νο.1 ιστοσελίδα αγγελιών ακινήτων στην Ελλάδα, με πάνω από 2 εκατομμύρια μηνιαίους επισκέπτες, που βλέπουν περισσότερες από 80 εκατομμύρια σελίδες το μήνα. Μετά την ίδρυσή του, το 2006 και την αρχική ερασιτεχνική ενασχόληση των ιδρυτών του, ο Spitogatos.gr υπήρξε η πρώτη ελληνική tech startup που άντλησε κεφάλαια από venture capital fund το 2009 και από το 2014 ανήκει στον όμιλο της Real Web, που ελέγχει, μεταξύ άλλων, το Immobiliare.it, τη No.1 ιστοσελίδα αγγελιών ακινήτων στην Ιταλία.
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αραγτσί: Η φρεγάτα Iris Dena χτυπήθηκε σε διεθνή ύδατα «χωρίς προειδοποίηση», οι ΗΠΑ θα το μετανιώσουν πικρά
- Χατζηδάκης: Δεν πρόκειται να ανεχθούμε φαινόμενα αισχροκέρδειας και δεν θα μείνουμε στις εκκλήσεις
- Προκαλεί και επιδιώκει εντάσεις άλλη μια φορά ο Δ.Σ.Α.
- Μαρινάκης: Ετοιμότητα για τις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στη Μέση Ανατολή, εντατικοί έλεγχοι στα καύσιμα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.