ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συνεχίζει ανοδικά για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 556 μονάδες και με κέρδη 7%, ενώ και οι συναλλαγές δείχνουν να φορτσάρουν στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, αγγίζοντας τα 23 εκατ. Ευρώ.
Πάνω από 4% ανέρχονται αυτή την ώρα, τα κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η τιμή του πετρελαίου ανακάμπτει στα 27 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται πάνω από τα 1500 δολ. η ουγγιά.
Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου παραμένει αμετάβλητη σε 2,37%, παρά το γεγονός ότι χθες βρέθηκε στα όρια του 2% μετά την παρέμβαση της ΕΚΤ και την ένταξη στο QE και των ελληνικών ομολόγων.
Ο τραπεζικός κλάδος είναι αυτός που κάνει δυναμική επανεμφάνιση στο ταμπλό. Κέρδη πάνω από 12%, με την Πειραιώς να ενισχύεται πάνω από 12%, όπως και η Alpha Bank, Eurobank και ΕΤΕ ενισχύονται πάνω από 13% και 10,8% αντίστοιχα.
Το καλό κλίμα περνάει και στις υπόλοιπες κεφαλαιοποιήσεις και κυρίως στα μη τραπεζικά blue chips. Σχεδόν 12% ενισχύεται η μετοχή της Aegean, αφού δεν υφίσταται θέμα ακύρωσης όλων των πτήσεων από και προς την Ελλάδα, σύμφωνα με τη σχετική φημολογία που κυκλοφόρησε χθες.
Κέρδη πάνω από 10% για την Βιοχάλκο λόγω ενισχυμένων EBITDA, κέρδη σχεδόν 8% για την ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, πάνω από 8% ενισχύεται η ΔΕΗ, στα 2,45 ευρώ, άνω του 3,3% τα κέρδη της Coca Cola που έπιασε τα 19 ευρώ, πάνω από 8,5% ενισχύεται η Ελλάκτωρ, πάνω από 12% τα ΕΛΠΕ, πάνω από 14% η Μότορ Όιλ, 9,2% και συνεχίζει ανοδικά ο Μυτιληναίος, έπειτα από τα σημαντικά αποτελέσματα και πάνω από 10,9% ενισχύονται ΟΠΑΠ και πάνω από 5% ο ΟΤΕ με την μετοχή του Οργανισμού να δείχνει αξιόλογες αντιστάσεις εν μέσω κρίσης.
Είναι σημαντικό δε, ότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε για αναθεώρηση του προϋπολογισμού, χωρίς ωστόσο να διαταράσσονται τα δημοσιονομικά πράγματα της χώρας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σία Κοσιώνη: Το αντίο της στον ΣΚΑΪ μετά από 20 χρόνια – «Καλή σας νύχτα και στο επανιδείν»
- Τραμπ: Σχεδιάζει να αποπέμψει τον επίτροπο της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων
- Τραμπ: Σε ισχύ τριήμερη εκεχειρία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
- ΠΑΣΟΚ στην ΕΕ: Ζητά κυρώσεις κατά της Τουρκίας αν προχωρήσει σε νομοσχέδιο για Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.