ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραφε μεγάλη πτώση στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης, συνεχίζοντας τη βουτιά των τελευταίων ημερών, με τη Wall Street να οδεύει προς τη χειρότερη της εβδομάδα μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, καθώς η παγκόσμια εξέλιξη του κορονοϊού έχει εντείνει τις ανησυχίες στους επενδυτές, οι οποίοι επιλέγουν περιουσιακά στοιχεία που θεωρούν ότι ενέχουν μικρότερο κίνδυνο.
Περίπου στις 17:40 ώρα Ελλάδας, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, κατέγραφε πτώση 3,33% και Standard & Poor’s 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης και περιλαμβάνει τις 500 μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες, υποχωρούσε κατά 3,44%. Ο Dow Jones και ο S&P 500 αναμένεται να καταγράψουν απώλειες για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Ο Dow Jones έχει χάσει πάνω από το 10% της αξίας του μετά το ρεκόρ που σημείωσε στις 12 Φεβρουαρίου. Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας υποχωρούσε κατά 3,92%.
Σε αυτό το σημείο, αυτές είναι οι μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες για τους μείζονες δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης έπειτα από την κορύφωση της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης το φθινόπωρο του 2008. Ένδειξη της απροθυμίας ανάληψης κινδύνων, το δεκαετές επιτόκιο των ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου συνέχισε να κινείται κοντά στο ιστορικό χαμηλό του, στο 1,259%.
Ωστόσο, σύμφωνα με το Art Hogan of National, αυτό το επίπεδο δεν είναι «δείκτης ύφεσης, αλλά περισσότερο σημάδι βιασύνης για ασφαλέστερα περιουσιακά στοιχεία όπως ο χρυσός, το δολάριο ή μετοχές που αποφέρουν υψηλά μερίσματα» .
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιδίωξε χθες βράδυ να δείξει σίγουρος λέγοντας ότι μια μεγάλης κλίμακας διάδοση του Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι αναπόφευκτη. Σήμερα το απόγευμα, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι δήλωσε πως η πτώση στην Wall Street είναι «ανησυχητική».
Οι αναλυτές της Goldman Sachs αναμένουν ότι οι αμερικανικές εταιρείες δεν θα καταγράψουν αύξηση κερδών το 2020 αν ο κορονοϊός συνεχίσει να εξαπλώνεται.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Περιφέρειας Αττικής: 301 έργα, ύψους 2,5 δισ. ευρώ δρομολογημένα έως τον Οκτώβριο του 2028
- ΗΠΑ: Αναμνηστικό χρυσό νόμισμα με τη μορφή του Τραμπ ενέκρινε επιτροπή που διόρισε ο ίδιος
- Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου, στα 104 δολάρια το βαρέλι το Brent
- Wall Street: Ήπιες απώλειες μετά την προσπάθεια για ανάκαμψη στην τελευταία ώρα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.