ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μία συνταγή για την Πρωτοχρονιά που θα λατρέψετε!
Τι πιο κατάλληλο για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι από ένα ζουμερό και πολύ γευστικό μοσχάρι με δαμάσκηνα; Ο Γιώργος Τσούλης μας προτείνει έναν εύκολο τρόπο να προετοιμάσουμε ένα λαχταριστό φαγητό για το γιορτινό τραπέζι, που θα του κερδίσει όλους!
Ο σεφ συμβουλεύει, σε περίπτωση που δείτε ότι όταν ρίξετε το κρεμμύδι έχει στεγνώσει η κατσαρόλα, πασπαλίζετε με λίγο ελαιόλαδο.
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι, ολόκληρο το κομμάτι
2 κρεμμύδια μέτρια, κομμένα σε κάθετες φέτες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
100 ml κόκκινο κρασί
300 ml ζωμό βοδινό
2 σκ. σκόρδο, κομμένες σε κάθετες φέτες
300 γρ. Hoisin sauce
150 γρ. δαμάσκηνα, αποξηραμένα
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Αφού κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το μοσχάρι και το σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα.
Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε το μοσχάρι από τη φωτιά και το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
Κατόπιν, ρίχνουμε στην ίδια κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και τα σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν.
Έπειτα, μεταφέρουμε στην κατσαρόλα ξανά το κρέας, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό.
Αμέσως μετά, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
Μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε μέσα το ζωμό, τη Hoisin sauce, την κανέλα, τα δαμάσκηνα, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 1.5 ώρα περίπου, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα με μία ξύλινη κουτάλα.
Τέλος, αφαιρούμε το μοσχάρι από την κατσαρόλα, το κόβουμε σε κάθετες φέτες και το σερβίρουμε με τη σάλτσα του.
Πηγή: Γιώργος Τσούλης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Red Hills με την υπογραφή της Georges Batzios Architects
- Έβαλε μπροστά την κομματική μηχανή ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- H επίθεση των αγοραστών στις τράπεζες, τα κέφια σε Optima και 3Ε, η 27χρονη «διάδοχος» του Βακάκη, η νέα super manager του ΔΕΣΦΑ, τι αγοράζει ο Πιστιόλης και ένα hot quiz με το εφοπλιστικό χαστούκι στις χιονισμένες Άλπεις
- Τραγωδία στα Τέμπη: Γκρίζο κενό η πυρασφάλεια των καθισμάτων – Η ΕΔΑΠΟ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.