• Business

    Στην αντεπίθεση ο Μπέρτσος κατά Ζολώτα μετά τις καταγγελίες της NewLead

    Μιχάλης Ζολώτας ναυτιλία

    Μιχάλης Ζολώτας, τέως εφοπλιστής


    Στην αντεπίθεση περνά ο πρώην οικονομικός διευθυντής της NewLead Holdings Αντώνης Μπέρτσος, μετά τους ισχυρισμούς της ελληνικής εταιρείας σχετικά με το ρόλο του στην υπόθεση της Ray Capital που «ταλαιπωρεί» τη NewLead το τελευταίο διάστημα.

    Όπως ανέφερε πρόσφατα το TradeWinds, η NewLead εξετάζει τον ρόλο που διαδραμάτισε ο Αντώνης Μπέρτσος στις συζητήσεις με τη Ray Capital, η οποία έχει προχωρήσει στην επίσχεση του χωρητικότητας 35.400 dwt bulker NewLead Castellano για χρεωστικό γραμμάτιο ύψους 6,45 εκατ. ευρώ που δεν έχει αποπληρωθεί.

    Εκπρόσωπος της εταιρείας είχε σχολιάσει στο TradeWinds πως ο Αντώνης Μπέρτσος παραιτήθηκε από τη NewLead αμέσως μετά από μία ρύθμιση-κλειδί για το χρέος και ακριβώς προτού η Ray Capital σταματήσει να πουλά μετοχές της NewLead,με βάση τη συμφωνία, ενώ επικαλέστηκε στοιχεία που δείχνουν ότι η Ray Capital χρηματοδότησε νωρίτερα φέτος τη νέα εταιρεία του Αντώνη Μπέρτσου, Boston Carriers, πριν την επίσχεση του NewLead Castellano.

    Από την πλευρά του, ο πρώην οικονομικός διευθυντής της NewLead εκφράζει την απογοήτευσή του για τους ισχυρισμούς της εταιρείας, την οποία χαρακτηρίζει «κάποτε μεγάλη εταιρεία», που «είναι κρίμα» το ότι έπεσε θύμα των αναταράξεων στην αγορά.

    «Είναι ακόμα πιο κρίμα που η διοίκησή της προσπαθεί να επιρρίψει την ευθύνη σε πρώην υπαλλήλους για αυτήν την παρακμή», πρόσθεσε ο Α. Μπέρτσος.

    Όσον αφορά στις υπόνοιες για τις συζητήσεις του με τη Ray Capital, απάντησε πως «όλα υπεγράφησαν από τον διευθύνοντα σύμβουλο της NewLead (Μιχάλη) Ζολώτα, όχι από μένα», ενώ ευχήθηκε «ό,τι καλύτερο στους φίλους μου στη NewLead σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες».

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/piter-livanos-nees-kinisis-anachrimatodotisis-gia-ti-gaslog/54846



    ΣΧΟΛΙΑ