• Business

    Διαψεύδει o όμιλος Ν. Αγγελόπουλου τις πληροφορίες για ενδεχόμενη πώληση μονάδων του – Τι απαντά το mononews


    Ο όμιλος Ν. Αγγελόπουλου, ιδιοκτήτης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της Aldemar, με εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία του προς το mononews.gr, διαψεύδει τις πληροφορίες για ενδεχόμενη πώληση μονάδων του και για σχετικές συζητήσεις με ξένα επενδυτικά κεφάλαια.

    Απαντώντας στο παραπάνω ρεπορτάζ, το οποίο είναι προϊόν διασταυρωμένων πληροφοριών του mononews.gr, τόσο από την επενδυτική και τραπεζική κοινότητα, όσο και από κύκλους με γνώση των όσων συμβαίνουν στην αγορά εν γένει και την Aldemar ειδικότερα, και αποκλειστικό και μόνον σκοπό έχει την ενημέρωση, η «Αλντεμάρ Ανώνυμη Ξενοδοχειακή Τουριστική Εταιρία» τονίζει πως «οὐδεμία συζήτηση διεξάγεται μεταξύ ἡμῶν καὶ ὁποιουδήποτε ἐπενδυτικοῦ κεφαλαίου, ἑταιρείας ἤ ἄλλης ἐπιχειρηματικῆς ὀντότητας εἴτε τῆς ἠμεδαπῆς εἴτε τῆς ἀλλοδαπῆς, μὲ ἀντικείμενο τὴν πώληση ὁποιασδήποτε μονάδας τοῦ ὁμίλου μας, δοθέντος ὅτι, οὔτε σχεδιάζουμε οὔτε σκοπεύουμε νὰ πωλήσουμε ὁ,τιδήποτε. ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, τόσο ἁπλὰ καὶ κατηγορηματικά».

    Επιπλέον προσθέτει πως, «ο ὅμιλος μας ὑλοποιεῖ τακτικῶς καὶ διαχρονικῶς ἐκτεταμένο πρόγραμμα ἀνακαινίσεως καὶ ἀναβαθμίσεως τῶν μονάδων μας, ἡ χρηματοδότηση τοῦ ὁποίου καλύπτεται ἐπαρκῶς καὶ ἄνευ δυσχερείας τινός εἴτε ἐξ ἰδίων κεφαλαίων εἴτε διὰ χορηγήσεων ἀπὸ τραπεζικά ἱδρύματα».

    Όμως το mononews.gr οφείλει να επισημάνει πως είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ της ελληνικής τουριστικής αγοράς πως ο ίδιος ο αντιπρόεδρος του ομίλου, κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, εδώ και αρκετό διάστημα έχει συζητήσει σε διάφορες πλευρές την προοπτική, είτε είσοδο στρατηγικού επενδυτή στον όμιλο, είτε άλλη μορφή συνεργασίας.

    Τελευταίο παράδειγμα οι προ ενάμιση έτους εξελίξεις με το αμερικανικό private equity HIG, η οποία αφορούσε στα συγκροτήματα Amilia Mare και Paradise Village στην Καλλιθέα της Ρόδου, η οποία όμως τελικά κατέληξε στην ολοκληρωτική έξοδο της Aldemar από τα εν λόγο ξενοδοχεία στα οποία διατηρούσε συμμετοχή της τάξης του 50%.

    Τώρα, σύμβουλοι και διαχειριστές κεφαλαίων, με τους οποίους συνομίλησε το mononews.gr, επαναλαμβάνουν πως ανάλογες συζητήσεις έχουν γίνει και για άλλες μονάδες του ομίλου και προσθέτουν πως ο ίδιος ο Α. Αγγελόπουλος έχει κατά τα τελευταία χρόνια διερευνήσει ενεργά περισσότερες από μια φορά την προοπτική αυτή.

    Το mononews.gr έχει ως αποκλειστικό σκοπό την άρτια και έγκυρη πληροφόρηση των αναγνωστών του. Για το σκοπό αυτό διερεύνα προς κάθε ενδεικνυόμενη κατεύθυνση τις πληροφορίες που δημοσιεύει. Έτσι και σε αυτή τη περίπτωση είναι βέβαιο πως συζητήσεις έχουν γίνει χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα καταλήξουν κάπου, κάτι που ουδέποτε προεξόφλησε το σχετικό δημοσίευμα.

    Το mononews.gr αντιλαμβάνεται πως ενδεχομένως να μην είναι επιθυμητό από τον όμιλο να γνωστοποιούνται, αλλά αυτό δεν αφορά στον δημοσιογραφικό μας οργανισμό. Όσον αφορά στα περί επαρκούς κάλυψης με ίδια ή τραπεζικά κεφάλαια του προγράμματος ανακαινίσεων, παραπέμπουμε στις τράπεζες, με τις οποίες συνεργάζεται, από τις οποίες και προέρχονται οι σχετικές πληροφορίες.

    Τίποτα από όσα δημοσίευσε το mononews.gr δεν αποτελεί μομφή στην υγεία του ομίλου, τον οποίο μάλιστα αναγνώρισε, ως όφειλε, ως έναν από τους σημαντικότερους στη χώρα, ούτε πρόκειται για κάτι που δεν συμβαίνει στην συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, τόσο λόγω της κατάστασης του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, όσο και λόγω των υψηλών δανειακών κεφαλαίων, με τα οποία αναπτύχθηκε ο ελληνικός τουριστικός κλάδος τις προηγούμενες δεκαετίες.

    Με την αφορμή των όσων αναφέρει, πάντως, η επιστολή διαμαρτυρίας, οφείλουμε να επισημάνουμε πως ο τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις του σχετικού νόμου για τακτική ενημέρωσή του, αφορά στη χρήση του 2014. Σε εκείνη τη χρήση η «Αλντεμάρ Ανώνυμη Ξενοδοχειακή Τουριστική Εταιρία» εμφανίζει ζημίες εις νέο ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ, κύκλο εργασιών της τάξης των 26,5 εκατ. και τραπεζικό δανεισμό ύψους της τάξης των 112 εκατ.

    Επίσης ανακύπτουν οι εξής ερωτήσεις:

    -Πότε θα δημοσιευτούν οι οικονομικές καταστάσεις των ετών 2015-2018;

    -Δεν συμμετείχε ο όμιλος Αγγελόπουλου στη συμφωνία με την HIG για τις δυο μονάδες στη Ρόδο;

    -Δεν πούλησε τελικά εκεί την συμμετοχή στης στην HIG;

    -Γιατί δεν συμμετείχε ως μέτοχος μειοψηφίας όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί;

    -Γιατί σταμάτησε το εξαγγελθέν το 2016 οικιστικό project της Aldemar, στην ευρύτερη περιοχή της Ολυμπίας εκτιμώμενης αξίας της τάξης των 200 εκ. ευρώ;



    ΣΧΟΛΙΑ