• Ναυτιλία

    Γ. Προκοπίου: Συζητήσεις για αναχρηματοδότηση δανείων από τη Dynagas Partners

    Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής Dynagas LNG Partners

    Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής Dynagas LNG Partners


    Σε συζητήσεις με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για την αναχρηματοδότηση των δανείων της βρίσκεται η ναυτιλιακή Dynagas Partners, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου.

    Όπως επισήμανε η εταιρεία κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου 2019, στόχος είναι η αποπληρωμή ομολόγων υψηλής εξασφάλισης (senior notes) 250 εκατ. δολαρίων που λήγουν στις 30 Οκτωβρίου.

    Tony Lauritzen, CEO της Dynagas Partners σχολίασε: “Πιστεύουμε στα θετικά μακροπρόθεσμα θεμελιώδη στοιχεία του κλάδου LNG, καθώς η παραγωγή του προϊόντος συνεχίζει να αυξάνεται και το φυσικό αέριο εξακολουθεί να κερδίζει μερίδιο αγοράς ως αξιόπιστος, άφθονος, ανταγωνιστικός από άποψη τιμής και σχετικά καθαρότερος ενεργειακός πόρος. Προσβλέπουμε στην ολοκλήρωση των ενεργειών μας για αναχρηματοδότηση και στη συνέχεια, θα εστιάσουμε σε νέα έργα για το μέλλον.”

    Τα έξι πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου του στόλου της ναυτιλιακή, έχουν συνάψει συμβάσεις με διεθνείς παραγωγούς φυσικού αερίου με τη μέση υπολειπόμενη διάρκεια ναύλωσης να διαμορφώνεται στα 9,3 έτη.

    Τον Ιούλιο 2019, θα ξεκινήσει η μακροχρόνια ναύλωση του πλοίου Lena River, χωρητικότητας 155,000 cbm από την Yamal LNG, μετά από την οποία όλα τα πλοία της ναυτιλιακής θα είναι ναυλωμένα, με την πρώτη δυνητική διαθεσιμότητα να εμφανίζεται κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021

    Η Dynagas LNG Partners εμφάνισε στο πρώτο τρίμηνο του έτους καθαρά έσοδα 1,9 εκατ. δολαρίων έναντι 4,8 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018. Η σημαντική μείωση των κερδών οφείλεται στη συρρίκνωση των εσόδων και στην ταυτόχρονη αύξηση των λειτουργικών εξόδων κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2019 σε σχέση με την ίδια χρονική περίοδο του 2018.

    Τα έξοδα επιβαρύνθηκαν από την αύξηση των επιτοκίων Libor στις ΗΠΑ, η οποία οδήγησε αντίστοιχα στην αύξηση των εξόδων για τους τόκους των δανείων της εταιρείας.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ