ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την πιθανότητα εισόδου της Forthnet στην κινητή τηλεφωνία ως εικονικός πάροχος, έπειτα από την απόφαση της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) να ορίσει τους όρους (μεταξύ άλλων τις τιμές) μιας εμπορικής συμφωνίας, κλήθηκε να σχολιάσει η διοίκηση του ΟΤΕ κατά τη χθεσινή ενημέρωση των αναλυτών για τα αποτελέσματα του 2018.
«Έχουν δημιουργηθεί ερωτηματικά», σημείωσε ο γενικός διευθυντής επί των χρηματοοικονομικών του ομίλου ΟΤΕ, Μπάμπης Μαζαράκης, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα.
Όπως είπε, η Forthnet είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και ως εκ τούτου ενδέχεται να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες υποχρεώσεις της. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν γενικότερα αμφιβολίες για την βιωσιμότητα του εγχειρήματος να καταστεί κάποιος φορέας στην Ελλάδα εικονικός πάροχος κινητής, να παρέχει δηλαδή την υπηρεσία χρησιμοποιώντας ένα εκ των υφιστάμενων δικτύων. Ως παράδειγμα ανέφερε τη Cyta η οποία μπήκε στην κινητή, αλλά αυτό δεν τη βοήθησε στο να παραμείνει αυτόνομα στην αγορά και εξαγοράστηκε από τη Vodafone.
Με βάση την απόφαση της ΕΕΤΤ, η Forthnet, εφόσον εν τέλει κινήσει τη διαδικασία, θα επιλέξει να συνεργαστεί είτε με την Cosmote είτε με τη Vodafone.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θετικά τα αποτελέσματα του ΟΤΕ το 2018
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οδ. Αθανασίου (Lamda): «Θα προωθούμε και θα ενισχύουμε τις startups» – Οι νικητές του διαγωνισμού ReTech
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Με επιβολή των όρων από την ΕΕΤΤ η Forthnet στην κινητή – Οι εξελίξεις που κυοφορούνται
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Europa League: Η Τότεναμ του Άγγελου Ποστέκογλου σήκωσε το τρόπαιο – Νίκησε 1-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Κ. Μητσοτάκης: Το ενδιαφέρον για το «βραχιολάκι», οι ερωτήσεις και η οδηγία για επιτάχυνση
- Αναγέννηση στη Λίμνη Κόμο: Η νέα ζωή μιας εγκαταλελειμμένης βίλας από το Tuckey Design Studio
- Αρ. Παντελιάδης για πληθωρισμό: Τα δύσκολα πέρασαν αλλά δεν αποκλείονται εξάρσεις στις τιμές
