ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Χρηματιστήριο: Πτώση 0,90% με το «καλημέρα» ο S&P, -3% ο Dax, -6,3% η πτώση στην ΕΛΧΑ, πάνω από -4% σε Τιτάν, Metlen
Ενισχύθηκε σημαντικά το open interest στο προθεσμιακό συμβόλαιο της ΕΤΕ λήξης Δεκεμβρίου.
Οι ανοιχτές θέσεις στο ΣΜΕ ενισχύθηκαν κατά 11,44% (250.610 μετοχές) στη χτεσινή συνεδρίαση, στα 243.972 συμβόλαια, έναντι 218.911 συμβολαίων που ήταν στην εκκαθάριση των συναλλαγών πριν την ανακοίνωση του MSCI.
Σε αντίθεση με τη spot αγορά, μία αύξηση στις θέσεις των προθεσμιακών συμβολαίων δεν μπορεί να ερμηνευτεί όπως μία αύξηση της θέσης στην υποκείμενη αξία. Κατά τη χτεσινή συνεδρίαση με την μετοχή της ΕΤΕ στο -13% κάποιος μπορεί να βγήκε short στο συμβόλαιο Δεκεμβρίου ή να προχώρησε σε αντιστάθμιση της θέσης του στην υποκείμενη αξία. Long ίσως να είναι δύσκολο το σενάριο ερμηνείας, καθώς υπάρχει μεγάλη «ουρά» ακόμα μέχρι να ολοκληρωθεί το rebalancing.
Όπως και να έχει, το άνοιγμα της θέσης δεν προκάλεσε κάποιο discount.
Τα προθεσμιακά συμβόλαια των μετοχών, λήγουν την τρίτη Παρασκευή του Δεκεμβρίου ήτοι στις 21 Δεκεμβρίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Επεισόδιο τα ξημερώματα στα Εξάρχεια- Έγιναν 114 προσαγωγές
- Ρωσία: Το λιμάνι Ουστ-Λούγκα, από τα σημαντικότερα σημεία εξαγωγής ρωσικού πετρελαίου, υπέστη ζημιές από επίθεση ουκρανικών drones, από την οποία προκλήθηκε πυρκαγιά
- Αλλάζουν όλα στο κληρονομικό: Πλέον θα κληρονομεί και ο σύντροφος χωρίς γάμο ή σύμφωνο συμβίωσης – Προϋποθέσεις και διαδικασία
- Καιρός: Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό φέρνει θυελλώδεις ανέμους και έντονα φαινόμενα

Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.