ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Wall Street: Ξεπέρασε τις 6.600 μονάδες o Dow Jones με το βλέμμα στη FED – Άλμα για Alphabet και Tesla
Με απώλειες ξεκίνησε την εβδομάδα η Wall Street, καθώς οι ενεργοποίηση των νέων δασμών ύψους 200 δισ. δολαρίων των ΗΠΑ στην Κίνα προκάλεσε ανησυχία και προβληματισμό στους επενδυτές, που βλέπουν τον εμπορικό πόλεμο να συνεχίζεται αμείωτος.
Ο Dow Jones έκλεισε στις 26.562,05 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 181,45 μονάδων (-0,68%), την ώρα που ο S&P 500 έκλεινε με απώλειες 0,35% στις 2.919,37 μονάδες.
Αντίθετα, ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε με μικρά κέρδη 0,08% στις 7.993,25 μονάδες.
Από τις μετοχές που κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τις πιέσεις των νέων δασμών του Ντόναλντ Τραμπ ήταν αυτή της Microsoft, η οποία έκλεισε σε ιστορικό υψηλό. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως διευρύνει τις υπηρεσίες της στον τομέα των υπηρεσιών cloud, μέσα από νέες σημαντικές πρωτοβουλίες για την ασφάλεια των υπηρεσιών, που σχεδιάστηκαν για να ωθήσουν περισσότερες επιχειρήσεις στην πλατφόρμα Azure, ενισχύοντας τον ανταγωνισμό με τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Amazon και της Αlphabet.
Η μετοχή της Microsoft, που έκλεισε στα $114,67 με κέρδη 0,36% ήταν μια από τις 7 μετοχές του Dow Jones που κατάφεραν να κλείσουν σε θετικό έδαφος. Τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσε η Walt Disney (+2,15%) ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσε η DowDuPont (-2,14%).
Σημαντικά κέρδη 1,68% σημείωσε και η μετοχή της Exxon Mobil, βρίσκοντας ώθηση στην άνοδο της τιμής του πετρελαίου, μετά τη συνεδρίαση των μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών το σαββατοκύριακο. Μάλιστα το Brent Νοεμβρίου σημείωσε άνοδο 3,1%, στα 81,20 δολ. το βαρέλι, κοντά σε υψηλό 4 ετών. Το WTI Νοεμβρίου έκλεισε στο +1,8% και τα 72,08 δολ. το βαρέλι, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 10 Ιουλίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δούκας: Το ΠΑΣΟΚ ως εκφραστής του προοδευτικού χώρου οφείλει να είναι απέναντι στη συντηρητική πολιτική
- ΟΔΔΗΧ: Επανέκδοση ομολόγου ελληνικού δημοσίου με επιτόκιο 3,625% μέσω δημοπρασίας
- ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις οι λιανικές πωλήσεις τον Αύγουστο
- Bloomberg: Το νέο Eλληνικό Ταμείο Καινοτομίας & Υποδομών εξετάζει επενδύσεις 1 δισ. ευρώ σε τεχνολογία και ενέργεια
