ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αναλυτές για Alpha Bank: Το «άλμα» στις προμήθειες, οι τιμές στόχοι έως €4,85 και ο αστερίσκος στα κεφάλαια
Με το βλέμμα στα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (ΝPEs) σχολιάζει η Deutsche Bank τα επικείμενα αποτελέσματα εξαμήνου των ελληνικών τραπεζών σε έκθεσή της, σημειώνοντας ότι οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έχουν μειώσει τα ΝPEs κατά 13,5 δισ. ευρώ ή κατά 12% από το τέταρτο τρίμηνο του 2016.
Ο οίκος αναμένει ότι το δεύτερο τρίμηνο του 2018 οι τέσσερις τράπεζες θα έχουν μειώσει τα NPEs τους κατά 3,7 δισ. ευρώ, με το μεγαλύτερο μερίδιο να προέρχεται από την Τράπεζα Πειραιώς, λόγω της μεγάλης έμφασης που δίνει στη μείωσή τους.
Η Deutsche Bank αναμένει επίσης ότι η Εθνική Τράπεζα θα εμφανίσει τη μεγαλύτερη κάλυψη των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της με 60%, ακολουθούμενη από την Eurobank με 56%, ενώ η Alpha αναμένεται να εμφανίζει την χαμηλότερη κάλυψη με 49% και την Πειραιώς στο 51% περίπου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η γερμανική τράπεζα στην έκθεσή της διατηρεί σύσταση «buy» για την Εθνική και την Alpha Bank και «hold» για Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς.
Όσον αφορά στα καθαρά έσοδα από τόκους, η Eurobank αναμένεται να είναι η μόνη που θα εμφανίσει μια μικρή μείωση. Σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ο οίκος προβλέπει μείωση των καθαρών εσόδων από τόκους και από τις τέσσερις τράπεζες, που θα κυμαίνεται από -0,7% για την Πειραιώς ως -2,5% για την Εθνική. Η Alpha και η Eurobank αναμένεται να εμφανίσουν μείωση -1,7% και -1,2% αντίστοιχα.
Επίσης, η Deutsche Bank αναμένει βελτίωση στα έσοδα από προμήθειες και σχετικά σταθερά κόστη.
Σημειώνεται ότι ο οίκος δίνει στόχο τα 2,5 ευρώ για την Alpha Bank , τα 0,95 ευρώ για τη Eurobank, τα 2,9 ευρώ για την Πειραιώς και τα 0,32 ευρώ για την Εθνική.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ν. Αναγνωστάκης (VICAN): Το success story των 50 ετών, το «πρώτο παιδί», το φάρμακο και το ελληνικό τραγούδι
- Έρση Σωτηροπούλου: «Πέρασε σαν σαΐτα από το μυαλό μου»
- Πότε πέφτουν οι υπογραφές για την εξαγορά του 51%+ της Μεσόγειος ΑΕ από τη Veolia
- Το Affalterbach ξέχασε πώς σχεδιάζονται οι AMG – Ο καρχαρίας έχασε τα δόντια του στο σχεδιαστικό έκτρωμα της δεκαετίας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.