ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πολάκης κατά Τσίπρα και στρατηγικής συνεργασιών: «Ιστορικό λάθος η επιμονή για σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ»
Σε μεγάλη περιδίνηση έχει εισέλθει η κυβέρνηση μετά τις αλλεπάλληλες απρόβλεπτες κινήσεις του Πάνου Καμμένου, το κόμμα του οποίου δέχεται ασφυκτική πίεση λόγω Μακεδονικού. Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ καταφέρνει και μεταφέρει την πίεση σε όλη την κυβέρνηση, που αναζητεί τρόπους να ξεφύγει από το καθοδικό σπιράλ.
Παρά τις προσπάθειες του πρωθυπουργού να αλλάξει την ατζέντα και να ρίξει το βάρος στην οικονομία, όπως έγινε στο προχθεσινό υπουργικό συμβούλιο, ο Πάνος Καμμένος δεν αφήνει περιθώρια, επαναφέροντας διαρκώς το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ στην επικαιρότητα, σε μια προσπάθεια να δώσει πειστικές απαντήσεις στο κομματικό του ακροατήριο, που φαίνεται να τον εγκαταλείπει.
Υπάρχει, ωστόσο, και η εκτίμηση ότι για την χθεσινή «παράσταση» του υπουργού Εθνικής Άμυνας, στην έκτακτη πρωινή συνέντευξη Τύπου, υπήρχε πλήρης ενημέρωση και συμφωνία από το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο έδωσε το «πράσινο φως» στον συγκυβερνήτη να παίξει όλα του τα χαρτιά.
Όπως και να έχει, η εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία κάνει τους κυβερνώντες να ανησυχούν, παρ’ ότι στις δημόσιες τοποθετήσεις τους υποστηρίζουν το αντίθετο, ότι η κυβέρνηση είναι ισχυρή και συμπαγής. Η μόνη διέξοδος που βλέπει μπροστά της η κυβέρνηση για το επόμενο διάστημα είναι να παίξει δυνατά το χαρτί της οικονομίας και της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια.
Χείρα βοηθείας προσφέρθηκε χθες στον πρωθυπουργό από τον επίτροπο Μοσκοβισί, ο οποίος τόνωσε τις ελπίδες των συνταξιούχων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι συντάξεις τους μπορεί και να μην περικοπούν από το 2019. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υποδεικνύει στον επίτροπο να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του.
Πολλοί πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι το σκηνικό μοιάζει προεκλογικό περισσότερο από ποτέ, με την κυβέρνηση να δείχνει ότι δεν μπορεί να ελέγξει τις εξελίξεις. Σε αυτό το πλαίσιο υπάρχει η εκτίμηση ότι μόλις η χώρα βγει και τυπικά από το τρίτο μνημόνιο, τον Αύγουστο, όλα τα σενάρια θα πέσουν στο τραπέζι και θα εξεταστούν από τον πρωθυπουργό.
Εάν οι συνθήκες κριθούν ευνοϊκές, ειδικά στο πεδίο της οικονομίας, και εκτιμηθεί ότι υπάρχει ορίζοντας και περιθώριο ανατροπής, είναι πολύ πιθανόν οι εκλογές να έρθουν πολύ νωρίτερα από ό,τι προαναγγέλλει ο πρωθυπουργός.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Ανοιχτό παράθυρο» Μοσκοβισί για τις συντάξεις: Τα λέμε από Σεπτέμβριο
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καμμένος: «Η συμφωνία θα έρθει εδώ σε δύο χρόνια και θα είμαι… η βαλβίδα ασφαλείας»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άδωνις Γεωργιάδης κατά EllinikaHoaxes: Φοβισμένοι από την Αριστερά, δώσατε εξετάσεις για να σας συμπαθήσουν – Αν ξεμείνουμε από ραντεβού, θα δημιουργήσουμε κι άλλα
- Κατάσταση «ανωτέρας βίας» κήρυξε το Ιράκ στις παραδόσεις πετρελαίου – Προς τα 113 δολάρια το Brent
- Οι ΗΠΑ λένε ότι μπορούν να «εξουδετερώσουν» το νησί Χαργκ του Ιράν ανά πάσα στιγμή
- HELLENiQ Energy: Αντικαθιστά τα φορτία από Ορμούζ με άλλους τύπους αργού
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.