• Πολιτική

    Μητσοτάκης σε Μοσκοβισί: Να είστε πιο προσεκτικός στις τοποθετήσεις σας…


    Επικριτικός απέναντι στον Ευρωπαίο Επίτροπο κονομικών και Νομισματικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, με τον οποίο συναντήθηκε στο γραφείο του στη Βουλή, εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης – όπως νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης – δεν δίστασε να κατακρίνει την στάση του Επιτρόπου, αναφορικά με τα όσα ανέφερε για την μεταμνημονιακή εποπτεία και τα επιπλέον μέτρα που φέρνει η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι τον Αύγουστο δεν θα υπάρξει καμία καθαρή έξοδος, καθώς σε καμία άλλη χώρα που αντιμετώπισε μνημονιακά προγράμματα δεν υπήρχαν μελλοντικές δεσμεύσεις, επιπλέον μέτρα και ενισχυμένη εποπτεία.

    «Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, «είναι ότι τον Αύγουστο ολοκληρώνεται το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, το οποίο επιβλήθηκε στην Ελλάδα ως συνέπεια του καταστροφικού πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου το 2015. Η Ελλάδα έχει δυστυχώς να αντιμετωπίσει και ένα 4ο κεκαλυμμένο μνημόνιο».

    Παράλληλα, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του,καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτυγχάνει διαρκώς να επιτύχει ακόμη και τους αναπτυξιακούς στόχους που η ίδια θέτει, όπως και να προωθήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ιδίως στη Δημόσια Διοίκηση.

    Για τους λόγους αυτούς, ο κ. Μητσοτάκης συνέστησε στον κ. Μοσκοβισί να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του, σεβόμενος τις θυσίες που έχουν υποστεί οι Έλληνες. Πόσο μάλλον τις εντελώς αχρείαστες που επιβλήθηκαν στους πολίτες τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και εκείνες που δυστυχώς έχει υπογράψει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου για το προσεχές διάστημα.

    Η αλλαγή στάσης της ΝΔ απέναντι στους Ευρωπαίους

    Η στάση του κ. Μητσοτάκη απέναντι στον Πιέρ Μοσκοβισί, αλλά και η έντονη κόντρα που προηγήθηκε μεταξύ του κ. Χατζηδάκη με τον Γάλλο Επίτροπο κατά την παρουσία του στην ολομέλεια της Βουλής, δείχνουν τη νέα στρατηγική που θα ακολουθήσει η ΝΔ απέναντι στους δανειστές. Η ΝΔ αυξάνει πλέον τους τόννους της αντιπαράθεσης και φέρνοντάς τους μπροστά από τις ευθύνες τους για τα όσα συμφώνησαν με τον Αλέξη Τσίπρα – τόσο στην οικονομία όσο και σε εθνικά ζητήματα – και την στήριξη που προσφέρουν στον Έλληνα πρωθυπουργό για αυτά.

    Μάλιστα, η αντίδραση του κ. Μητσοτάκη φαίνεται πως ενόχλησε το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο παρακολουθεί με προβληματισμό την αλλαγή στάσης της ΝΔ. Έτσι, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έσπευσε να υπερασπιστεί τον κ. Μοσκοβισί.

    «Μετά τον κ. Χατζηδάκη, ήρθε η σειρά του κ. Μητσοτάκη να κάνει παρατήρηση στον Ευρωπαίο επίτροπο, κ. Μοσκοβισί, που μίλησε για τη θετική οικονομική πορεία της χώρας και το τέλος των μνημονίων» αναφέρει σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του κυβερνητικού εκπροσώπου. «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη εκεί στη ΝΔ» καταλήγει η γραπτή ανακοίνωση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Ανοιχτό παράθυρο» Μοσκοβισί για τις συντάξεις: Τα λέμε από Σεπτέμβριο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μοσκοβισί: Μνημόνια τέλος. Η ιστορία που βιώσαμε όλοι ήταν τραγική

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στην Αθήνα σήμερα ο Μοσκοβισί – Θα συναντηθεί με Παυλόπουλο, Τσίπρα, Μητσοτάκη



    ΣΧΟΛΙΑ