ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η ναυτιλιακή εταιρεία Diana Shipping της Σεμίραμις Παληού, γνωστοποίησε ότι υπέγραψε σύμβαση χρονοναύλωσης με την ελβετική εταιρεία αγροτοβιομηχανίας Bunge για ένα από τα ultramax πλοία της.
Η εταιρεία ναύλωσε το φορτηγό πλοίο DSI Aquila , κατασκευής 2015, χωρητικότητας 60.309 dwt, με ακαθάριστη τιμή ναύλωσης 14.000 δολάρια ημερησίως για ελάχιστη περίοδο έως τις 25 Φεβρουαρίου 2027 και με δυνατότητα επέκτασης μέχρι τις 25 Απριλίου 2027.
Η ναύλωση πρόκειται να ξεκινήσει στις 12 Οκτωβρίου 2025.
Το πλοίο είναι ναυλωμένο στην Western Bulk Carriers με ακαθάριστο ναύλο 12.250 δολαρίων ημερησίως, μείον προμήθεια 5,00% που καταβάλλεται σε τρίτους.
Η απασχόληση του πλοίου αναμένεται να αποφέρει περίπου 7,15 εκατομμύρια δολάρια σε ακαθάριστα έσοδα για την ελάχιστη προγραμματισμένη περίοδο της χρονοναύλωσης.
Ο στόλος της Diana Shipping αποτελείται από 36 πλοία ξηρού φορτίου χύδην – τέσσερα Newcastlemaxes, οκτώ Capesizes, τέσσερα Post-Panamaxes, έξι Kamsarmaxes, πέντε Panamaxes και εννέα Ultramaxes.
Η εταιρεία αναμένει επίσης να παραλάβει δύο νεότευκτα φορτηγά kamsarmax διπλού καυσίμου, χωρητικότητας μεθανόλης, μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2027 και το πρώτο εξάμηνο του 2028, αντίστοιχα.
Επί του παρόντος, η συνδυασμένη μεταφορική ικανότητα του στόλου, εξαιρουμένων των δύο πλοίων που δεν έχουν ακόμη παραδοθεί, είναι περίπου 4,1 εκατομμύρια dwt με σταθμισμένη μέση ηλικία 11,85 ετών.
Διαβάστε επίσης
Τι θα πει ο Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο – Ποια θέματα θα συζητηθούν
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρηματιστήριο: Βαρίδι η μετοχή της Coca Cola
- Σε απεργιακό κλοιό αύριο η χώρα – Πώς θα κινηθούν ΜΜΜ, σιδηρόδρομος, ταξί, πλοία
- Γιώργος Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Χτύπησε το Καμπανάκι στο Χρηματιστήριο – Ψήφος εμπιστοσύνης για τους επενδυτές
- Κικίλιας: «Πλαίσιο δράσης για ισότιμη πρόσβαση των ΑμεΑ σε λιμάνια και πλοία»
