array(0) {
}
        
    
Menu
-0.62%
Τζίρος: 242.52 εκατ.

Λύση «ανάσα» για χιλιάδες οφειλέτες – Έρχεται προστασία της πρώτης κατοικίας μέσω του εξωδικαστικού

Κατερίνα Μονογυιού, βουλευτής Ν. Κυκλάδων της ΝΔ
Comments

Το καλοκαίρι του 2025 βρίσκει τις Κυκλάδες μας αντιμέτωπες με σύνθετες προκλήσεις στον τομέα του τουρισμού. Παρά τη γενική άνοδο στις αφίξεις στην Ελλάδα κατά 5,9 % στο πρώτο πεντάμηνο του έτους, οι Κυκλάδες καταγράφουν μείωση, ιδιαίτερα σε κάποιους προορισμούς, όπως η Σαντορίνη. Παράγοντες όπως η γεωπολιτική αστάθεια στη Μέση Ανατολή έχουν επηρεάσει αρνητικά τις κρατήσεις, ιδιαίτερα από αγορές εκτός Ευρώπης. Ενδεικτικά, πολλοί Ευρωπαίοι επισκέπτες στρέφονται σε προορισμούς εγγύτερους ή με μικρότερο αεροπορικό αποτύπωμα.

Επιπλέον, η φετινή τουριστική περίοδος παρουσιάζει συμπίεση σε διάρκεια, κάτι που παρατηρείται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Παρά την αύξηση των αφίξεων στην ΕΕ (+3,3% το δεύτερο τρίμηνο του 2025), η μέση παραμονή των επισκεπτών μειώνεται, με τάση για μικρότερα, οικονομικότερα ταξίδια. Η Ισπανία και η Ιταλία αντιμετωπίζουν επίσης ζητήματα συμφόρησης και επανασχεδιασμού των τουριστικών ροών.

1

Στο περιφερειακό επίπεδο, η Σαντορίνη επηρεάστηκε αρνητικά και από τη σεισμική δραστηριότητα των προηγούμενων μηνών, γεγονός που προκάλεσε ανησυχία στο εξωτερικό, παρότι η πολιτεία αντέδρασε άμεσα και με επάρκεια.

Απέναντι σε αυτή τη συγκυρία, το Υπουργείο Τουρισμού και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προχωρούν δυναμικά: ενισχύουν τη διεθνή καμπάνια προβολής των Κυκλάδων, στηρίζουν δράσεις βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και επιδιώκουν τη σταδιακή επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Για τον μήνα Αύγουστο, τα πρώτα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, τόσο λόγω της αυξημένης κινητικότητας των Ελλήνων, καθώς πρόκειται για τον κατεξοχήν μήνα των καλοκαιρινών διακοπών, όσο και εξαιτίας της ενίσχυσης των κρατήσεων τελευταίας στιγμής, που αποτυπώνουν τη δυναμική και την ελκυστικότητα των νησιών μας.

Το ζητούμενο πλέον δεν είναι απλώς η ποσοτική ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος, αλλά η αναβάθμιση της τουριστικής εμπειρίας. Με σχέδιο, συνεργασία και πίστη στις δυνατότητες των νησιών μας, οι Κυκλάδες θα συνεχίσουν να αποτελούν φάρο ποιότητας και φιλοξενίας στην Ευρώπη.

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όλα όσα έγιναν στη γιορτή του Μαξίμου, τα γούρια του ΚΜ και οι σέλφι, ποια θέματα «καίνε» τους βουλευτές, έκαναν πρόταση στον «Μπένι» για ΠτΔ;
Τα «τραπεζώματα» του ΚΜ, το νέο κρίσιμο ταξίδι του Παπασταύρου, ο σκοτωμός στην Κύπρο και γιατί δεν μιλά ο Καραμανλής
To εξάσφαιρο του Άδωνι, ποιοι πολιτικοί πήραν δώρο όπλα, πώς ο Πιέρ «διέλυσε» τον Φάμελλο και με ποια βουλευτή ενθουσιάστηκε η Κίμπερλι

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βλέπουμε το δάσος και χάνουμε το δάσος
Η στρεβλότητα του πλαφόν και η ανάγκη ενός ρυθμιζόμενου ανταγωνισμού με βάση την αποκεντρωμένη αναπτυξιακή αναδίπλωση
Ελευθερία και αποχαύνωση
Η κρίση εμπιστοσύνης είναι κρίση ηγεσίας
Τα υποζύγια του ΕΝΦΙΑ
Η «Οδύσσεια» του ΠΑΣΟΚ και η επόμενη μέρα για τον Κωνσταντινόπουλο
Ανδρουλάκης: ο πανικός πριν την ήττα, και ο Αλέξης χαμογελά
Δέκα Μικροί Πασόκοι
«Όταν η ναυσιπλοΐα γίνεται στόχος: Η νέα πραγματικότητα ασφάλειας στα Στενά του Ορμούζ και το τίμημα για τους ναυτικούς»
Το αίμα πάνω από το εγώ: Η σύγκρουση πολιτισμών και τα όρια της ισχύος