Το EKO Ράλλυ Ακρόπολις συνεχίζει σταθερά την πορεία του προς έναν αγώνα με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ενισχύοντας τη δέσμευσή του στη βιωσιμότητα και στην ευθυγράμμιση με τους στόχους της κλιματικής προσαρμογής.
Από το 2022, η διοργάνωση έχει βραβευθεί με την Περιβαλλοντική Διαπίστευση 3 αστέρων της FIA, την ανώτερη περιβαλλοντική πιστοποίηση που απονέμει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου. Το 2024, η πιστοποίηση αυτή ανανεώθηκε για ακόμα δύο χρόνια, χάρη στην προσπάθεια της διοργάνωσης για βελτίωση της περιβαλλοντικής της απόδοσης, με τη συμβολή όλων των εμπλεκόμενων μερών.
Μεταξύ των πρωτοβουλιών που συνέβαλαν στην επίτευξη αυτού του στόχου ξεχωρίζει η πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα χρήση πράσινης ενέργειας σε μεγάλη αθλητική διοργάνωση. Για πρώτη φορά το 2024, οι βασικές επιχειρησιακές ανάγκες του ΕΚΟ Service Park στη Λαμία ηλεκτροδοτήθηκαν με ενέργεια που προέρχεται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές, βάσει πιστοποιητικών εγγυήσεων προέλευσης σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία
Αντίστοιχα, και το 2025, ο Δήμος Λαμιέων συνεχίζει την πρωτοβουλία, προμηθευόμενος εκ νέου «πράσινη ενέργεια» για τη λειτουργία του χώρου που φιλοξενεί τον αγώνα. Η χρήση ανανεώσιμων πηγών υποστηρίζει έργα καθαρής ενέργειας σε περιοχές όπως το Ξηρόμερο, τα Διαβατά, το Καρπενήσι, η Νάουσα, το Διδυμότειχο, τα Καμένα Βούρλα και πολλές ακόμη σε όλη την Ελλάδα, μέσω των σχετικών πιστοποιητικών διαγραφής του ΔΑΠΕΕΠ (Διαχειριστής ΑΠΕ και Εγγυήσεων Προέλευσης).
Η Motorsport Greece και ο Δήμος Λαμιέων πρωτοπορούν στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης και ενισχύουν τη φιλοσοφία μιας διοργάνωσης φιλικής προς το περιβάλλον, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην επίτευξη των στόχων του Εθνικού Κλιματικού Νόμου για κλιματική ουδετερότητα.
Παράλληλα, το EKO Ράλλυ Ακρόπολις δίνει έμφαση στην ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων, στη μείωση της κατανάλωσης φυσικών πόρων (νερό και ενέργεια) και στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση συμμετεχόντων, θεατών, εθελοντών και στελεχών.
Με όλα τα παραπάνω, το EKO Ράλλυ Ακρόπολις καθιερώνεται ως ένα από τα κορυφαία –και περιβαλλοντικά πρότυπα– ράλλυ του WRC παγκοσμίως.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πρώτος ο ελληνόκτητος στόλος – Ελλάδα, Κίνα, Ιαπωνία, κατέχουν το 40% του παγκόσμιου στόλου
- Κωνσταντίνος Τασούλας: Στο Μέτσοβο την Κυριακή θα βρεθεί ο ΠτΔ για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης
- ΕΛΤΑ: Κάνουν πίσω μετά τον σάλο για τα αιφνιδιαστικά λουκέτα – 100 καταστήματα θα μείνουν ανοιχτά στην περιφέρεια
- Βασίλης Κικίλιας: «Νέα μαρίνα στην Κέρκυρα με επένδυση άνω των 50 εκ. €»
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
Έσοδα από μερίσματα που ισοδυναμούν με… 4,4 τόνους χρυσού έχουν Βαρδινογιάννης και Χόλτερμαν από την Ελλάκτωρ