ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε επενδύσεις ύψους 1,2 δις ευρώ ροχωρά η διοίκηση του ομίλου Attica. προκειμένου να εκσυγχρονίσει τον στόλο της και να επιβεβαιώσει την κυριαρχία της στην ακτοπλοία.
Για την επόμενη πενταετία, δηλαδή μέχρι το 2030, η διοίκηση του ομίλου, με επικεφαλής τον Κυριάκο Μάγειρα, προσανατολίζεται να υλοποιήσει επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 700 εκατ. ευρώ για νέα πλοία, με έμφαση στις νέες τεχνολογίες, στην πράσινη μετάβαση και στα ταχύπλοα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος Attica βρίσκεται σε συζητήσεις για νέα πλοία ro max για την Αδριατική αλλά και για ταχύπλοα σκάφη Aero για τις γραμμές του Αργοσαρωνικού.
Επίσης σχεδιάζει να ναυπηγήσει ένα συμβατικό πλοίο 145 μέτρων που θα επικεντρωθεί στην τροφοδοσία των νησιών αλλά και ενός ακόμη πλοίου 100 μέτρων για τις άγονες γραμμές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το προγραμματισμένο placement μετατίθεται για το 2026, όταν θα είναι πιο ευνοϊκές οι συγκυρίες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Wall Street: Κέρδη άνω του 1% μετά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας – Μικρή ανάκαμψη για την Tesla
- Πετρέλαιο: Ανοδικά οι τιμές μετά τα θετικά στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ
- Τραμπ: Νέα συνάντηση αξιωματούχων ΗΠΑ και Κίνας τη Δευτέρα στο Λονδίνο για πιθανή συμφωνία
- Νίκος Πλακιάς: Η πρόταση για προανακριτική του Συλλόγου δεν βρίσκει σύμφωνες όλες τις οικογένειες
