ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές σε Ευρώπη υπό την νέα απειλή για δασμούς 50% από την κυβέρνηση Τραμπ προς την Γηραιά Ήπειρο, αλλά η εβδομάδα ξεκινά με παράταση των δασμών αυτών μέχρι την 9η Ιουλίου.
Στις 1818 μονάδες αντιδρά ο δείκτης του Ελληνικού χρηματιστηρίου, αποδεικνύοντας ότι η διόρθωση της Παρασκευής ήταν πρόσκαιρη, ως τις 1777 μονάδες και ταυτόχρονα ευκαιρία για νέες τοποθετήσεις. Το ΧΑ ακολούθησε ανάλογη πορεία την Παρασκευή αλλά πιθανότατα σήμερα να οδηγηθούμε σε θετικό άνοιγμα όπως δείχνουν και τα ‘’futures’’ στην Ευρώπη, παρατηρεί η Depolas Investments.
Για σήμερα δεν έχουμε σημαντικά μακροοικονομικά στοιχεία, αλλά η εβδομάδα περιλαμβάνει μερικά μεταξύ άλλων τα πρακτικά της FED την Τετάρτη το βράδυ, το ΑΕΠ Α΄τριμήνου (2η μέτρηση) των ΗΠΑ την Πέμπτη και κυρίως τον πληθωρισμό προσωπικής κατανάλωσης Απριλίου που αναμένουν με ενδιαφέρον οι αγορές. Στο εσωτερικό, θα έχουμε σήμερα τα αποτελέσματα Α΄τριμήνου των ΜΟΗ και ΕΧΑΕ, αλλά μετά το κλείσιμο του ΧΑ.
Επίσης, εισάγονται προς διαπραγμάτευση οι μετοχές από την ΑΜΚ της Ευρώπη με τις απώλειες να αγγίζουν το 1,6% αυτή την ώρα. Αποκοπές μερισμάτων έχουμε σήμερα για BOCHGR (-5% αυτή την ώρα) και Λούλη. Σημειώνουμε ότι σήμερα θα παραμείνουν κλειστές οι αγορές των ΗΠΑ και του ΗΒ. Απ’ ότι φαίνεται η έντονη μεταβλητότητα θα συνεχιστεί.
Ο FTSE Russell κατά την αναδιάρθρωση των δεικτών δεν δημοσίευσε κάποια σημαντική αλλαγή, πλην της εισόδου της Alter Ego στο δείκτη Micro Cap.
Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης δημοσιεύουν αποτελέσματα πρώτου τριμήνου η Motor Oil και η ΕΧΑΕ.
Κέρδη 2,69% η Άλφα, +2,42% η ΕΤΕ, +3% η Eurοbank και +2% η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς. Δηλαδή, πάνω από 2% τα κέρδη που καταγράφονται αυτή την ώρα στον τραπεζικό δείκτη που δείχνει ότι θα ηγηθεί της σημερινής συνεδρίασης. Πάνω από 2% αντίδραση βγάζει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, 1,44% η μετοχή της ΔΕΗ, ανοδικά και η Coca Cola στα 47,60, +1,35% τα ΕΛΠΕ
+1,85% το Κρι Κρι, +1,41% η Λάμδα, +,36% η μετοχήτου Jumbo, πάνω από 1% τα κέρδη για τον ΟΠΑΠ και κούρσα με κέρδη 2,17% ο Μυτιληναίος που αγγίζει την περιοχή άνω των 46 ευρώ.
Διαβάστε επίσης:
Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΑΘΕ έως και την Πέμπτη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Velos Shipping (Πασχάλης Δ. Διαμαντίδης): Αγόρασε και παρέλαβε το M/T Velos Turquoise και είναι το 19ο του στόλου
- Ενθουσιασμένος ο Τραμπ για το πετρέλαιο που φτάνει στα $100 το βαρέλι – «Βγάζουμε πολλά λεφτά»
- Γερμανία: Σε ύψος-ρεκόρ οι εξαγωγές όπλων – Οι top αγοραστές
- United Maritime (Σταμάτης Τσαντάνης): Kαθαρά έσοδα ύψους 6,6 εκατ. δολαρίων στο δ’ τρίμηνο 2025 – Κέρδη από πώληση πλοίου 1,7 εκατ. δολαρίων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.