ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στον εντοπισμό και στη διάσωση 35 αλλοδαπών, καθώς και στη σύλληψη 2 εκ των ανωτέρω, για παράβαση του άρθρου 277 του Π.Κ. (πρόκληση ναυαγίου), του άρθρου 306 του Π.Κ. (έκθεση σε κίνδυνο) και του Ν. 3386/05 (περί αλλοδαπών), προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.
Ειδικότερα, Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο πλαίσιο περιπολίας του, εντόπισε πνευστή ακυβέρνητη λέμβο στη θαλάσσια περιοχή «ΑΓΡΙΕΛΙΑ» ν. Λέσβου, με επιβαίνοντες τους ανωτέρω αλλοδαπούς.
Στη θέα του Περιπολικού πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ο ένας από τους συλληφθέντες έριξε τον εξωλέμβιο κινητήρα της λέμβου στη θάλασσα, ενώ ο έτερος συλληφθείς έσκισε τη λέμβο με αιχμηρό αντικείμενο, με αποτέλεσμα να βρεθούν οι επιβαίνοντες στη θάλασσα.
Άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία περισυλλογής των ανωτέρω 35) ατόμων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Μυτιλήνης και στη συνέχεια οι 33 μεταφέρθηκαν στο χώρο καραντίνας Κ.Υ.Τ. Καρά Τεπέ “ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ”.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ η πνευστή λέμβος βυθίστηκε.
Διαβάστε επίσης:
Σταϊκούρας: «Task Force» για την άμεση επίλυση ζητημάτων του Σιδηροδρόμου
Ασπρόπυργος: Νεκρός 28χρονος μετά από πυροβολισμούς σε καταυλισμό
Σύσκεψη την Τρίτη στο Μαξίμου για αποκατάσταση δασών σε Έβρο και Πάρνηθα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΔΕΠΑ Εμπορίας: Συζητήσεις για προμήθεια LNG με την αμερικανική Conoco Philips
- Θεόνη: Πωλήσεις 40 εκατ. ευρώ και «ασπίδα» απέναντι στο DRS η χάρτινη συσκευασία
- Coca Cola: Τι προβληματίζει την αγορά και βγαίνουν πωλητές μετά το deal στη Νότιο Αφρική
- Kering: από τη Renault στη Gucci και από τα τιμόνια στα τακούνια, ο Luca de Meo βρίσκεται σε ανοδική πορεία
