• Πολιτική

  Σταϊκούρας: «Task Force» για την άμεση επίλυση ζητημάτων του Σιδηροδρόμου

  • NewsRoom
  Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας

  Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας


  Με πρωτοβουλία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας με εκπροσώπους όλων των εμπλεκόμενων Φορέων των ελληνικών σιδηροδρόμων.

  Στόχος της “Task Force” είναι η τακτική συνεργασία και ο βέλτιστος δυνατός συντονισμός των δράσεων, για την άμεση αντιμετώπιση εκκρεμών ζητημάτων και την καλύτερη λειτουργία του Σιδηροδρόμου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο.

  Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αποφασίστηκε μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, να διαμορφωθεί από τους Φορείς μία τελική πρόταση για Συμφωνία – Πλαίσιο, η οποία θα ρυθμίζει όλες τις εκκρεμότητες μεταξύ των μερών.

  Απώτερος στόχος της προσπάθειας είναι να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του παρεχόμενου μεταφορικού έργου, επ’ ωφελεία των επιβατών και του συνόλου των χρηστών του δικτύου.

  Στη σύσκεψη υπό τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Κωνσταντίνος Μαγουλάς, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Χρήστος Παληός, ο Πρόεδρος της ΓΑΙΑΟΣΕ, Κωνσταντίνος Κεσεντές, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ, Ιωάννα Δούνια, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Train, Maurizio Capotorto, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

  Διαβάστε επίσης:

  Μπακογιάννης: Καμία άδεια για τραπεζοκαθίσματα στη νέα Πανεπιστημίου

  Ντόναλντ Τραμπ: Στις 4 Μαρτίου η δίκη για απόπειρα ανατροπής των εκλογών του 2020

  Ασπρόπυργος: Νεκρός 28χρονος μετά από πυροβολισμούς σε καταυλισμό  ΣΧΟΛΙΑ