• Business

    Goldman Sachs: Αυξάνει την πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ στο 35%

    • Bloomberg
    Jan Hatzius, επικεφαλής οικονομολόγος της Goldman Sachs

    Jan Hatzius, επικεφαλής οικονομολόγος της Goldman Sachs


    Η Goldman Sachs αύξησε την εκτίμησή της για τις πιθανότητες ύφεσης στις ΗΠΑ στο 35% τους επόμενους 12 μήνες ως απάντηση στην αυξημένη αβεβαιότητα σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις των προβλημάτων των τραπεζών.

    Οικονομολόγοι με επικεφαλής τον Jan Hatzius αύξησαν την εκτίμηση της Goldman για τις προοπτικές ύφεσης μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank. Η νέα εκτίμηση εξακολουθεί να είναι κάτω από το μέσο όρο του 60% που εκτίμησαν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg.

    Οι δείκτες αύξησης της δραστηριότητας της Goldman εξακολουθούν να είναι θετικοί, είπε ο Hatzius σε ανάλυση του.

    Financial Conditions Just Got Much Tighter | Bloomberg US Financial Conditions Index
    Οι οικονομικές συνθήκες μόλις έγιναν πολύ πιο δύσκολες

    Η εκτίμηση της Goldman σε πραγματικό χρόνο για τα δεδομένα για τις θέσεις εργασίας υποδηλώνει ότι το ποσοστό απολύσεων αυξήθηκε ελαφρά αν και παραμένει χαμηλό στο 1,2%, ενώ το χάσμα θέσεων εργασίας-εργαζομένων μειώθηκε για να παραμείνει πάνω από το επίπεδο των 2 εκατομμυρίων που εκτιμούν οι οικονομολόγοι της ότι είναι απαραίτητο για την «εξισορρόπηση της αγοράς εργασίας».

    Οι διεθνείς επενδυτές έχουν γίνει εξαιρετικά ευαίσθητοι στις πιθανότητες συστημικών χρηματοοικονομικών πιέσεων, φόβοι που κλιμακώθηκαν περαιτέρω από την κρίση εμπιστοσύνης στην Credit Suisse.

    Διαβάστε ακόμη:

    O ρόλος της Goldman Sachs στην κατάρρευση της Silicon Valley Bank

    Goldman Sachs: Προβλέπει ανάπτυξη του ΑΕΠ της Κίνας στο 6% το 2023



    ΣΧΟΛΙΑ