H Tesla ανακαλεί 362.758 οχήματα τα οποία φέρουν το πειραματικό λογισμικό υποβοήθησης οδήγησης της εταιρείας «Full Self-Driving Beta» (FSD Beta), στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ειδοποίηση ανάκλησης η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη.
Η Tesla θα παράσχει αναβάθμιση λογισμικού στα συγκεκριμένα οχήματα προκειμένου να λυθούν τα ζητήματα που προέκυψαν με αυτό.
Συγκεκριμένα, το FSD Beta μπορεί να οδηγήσει σε ατυχήματα, καθώς «μπορεί να δράσει με μη ασφαλή τρόπο σε σταυροδρόμια, οδηγώντας το όχημα σε ευθεία πορεία ενώ βρίσκεται σε λωρίδα στροφής, περνώντας από σημεία με Stop χωρίς να σταματήσει το όχημα ή να συνεχίσει με κίτρινο φανάρι χωρίς την απαραίτητη προσοχή», σύμφωνα με την ειδοποίηση στον ιστότοπο της Υπηρεσίας Οδικής Ασφάλειας Εθνικών Αυτοκινητοδρόμων των ΗΠΑ. Παράλληλα, το σύστημα έχει επίσης ζητήματα «με αλλαγές στα αναγραφόμενα όρια ταχύτητας”.
Τα μοντέλα τα οποία αφορά το ζήτημα είναι Model S των ετών 2016-2023, Model X των ίδιων ετών, Model 3 των ετών 2017-2023 και Model Y των ετών 2020-2023.
Η Tesla επιτρέπει σε χιλιάδες οδηγούς στις ΗΠΑ να δοκιμάσουν νέα και μη δοκιμασμένα συστήματά της σε δρόμους των ΗΠΑ, με την τεχνολογία FSD ωστόσο να μην καθιστά τα οχήματά της αυτόματης οδήγησης, καθώς χρειάζεται πάντα να υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση και προσοχή για ενδεχόμενα λάθη του συστήματος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ζελένσκι: Το Κίεβο δεν χάνει τον πόλεμο – Ο στρατός της Ουκρανίας απελευθέρωσε 300 km2 στον νότο
- Πετρέλαιο: Κοντά σε υψηλό εξαμήνου καθώς ο Τραμπ εξετάζει περιορισμένο πλήγμα κατά του Ιράν
- Αλβανία: Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία έξω από την έδρα της κυβέρνησης
- Quality & Reliability: «Ναυάγιο» στη συμφωνία για την εξαγορά του 51% της AlphaCons
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
Οι super Βιοχάλκο-Cener, τα ισχυρά μηνύματα της Credia, ο θρίαμβος Χατζημηνά, οι business του Πουλόπουλου, το ομόλογο της Capital, πόσα λεφτά ζητάει ο Φέσσας, το μισό υπουργικό στον Μαρινάκη και ποιους υπουργούς αγαπάει η Κίμπερλι
Οι 8 hot μετοχές, τι συμβαίνει με Alpha και ΔΕΗ, το ομόλογο Μαρινάκη, ο Βαρδινογιάννης, η Σφερούτσα και ο γεφυροποιός, το διαζύγιο της Λένας Οικονομίδη- Γκέρτσου και ο πόλεμος των πρώην, η βραδιά του Τσάκου, η Κίμπερλι και ο… βουλευτής Αργυρός και η Χριστίνα Μήτση στο My Story
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.