ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο επικεφαλής της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen Χέρμπερτ Ντις θα αποχωρήσει από τη διοίκηση του ομίλου και θα αντικατασταθεί από τον νυν πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Porsche, τον Όλιβερ Μπλούμε, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.
Ο Μπλούμε θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου, παραμένοντας ταυτόχρονα και επικεφαλής της Porsche, της θυγατρικής της VW, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.
Το αιφνιδιαστικό διαζύγιο της VW με τον Ντις αποφασίστηκε «κοινή συναινέσει» στη συνεδρίαση του εποπτικού συμβουλίου του ομίλου, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση.
Ο Χέρμπερτ Ντις είχε βρεθεί στο στόχαστρο εδώ και μήνες, λόγω των εσωτερικών αναταράξεων στον όμιλο, ο οποίος έχει κάνει αναγκαστική στροφή προς τα ηλεκτρικά και τα διασυνδεδεμένα αυτοκίνητα.
Διαβάστε επίσης:
Aston Martin: 100 χρόνια στους αγώνες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αδιανόητη πρόκληση από το υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας: Χάρτης παρουσιάζει ελληνικές περιοχές ως «ιστορικά αλβανικά εδάφη»
- Κόντρα ΗΠΑ-Κίνας με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη – Γεωπολιτικές προεκτάσεις
- F1 Βέλγιο, Sprint: Νίκη Φερστάπεν
- Δένδιας: «Δίνουμε κίνητρα σε όσους θέλουν να συνδυάσουν σπουδές με την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων»
