• ΑΓΟΡΕΣ

    Με συνολικές απώλειες 6,9% έκλεισε το WTI την εβδομάδα, παρά την ανάκαμψη της Παρασκευής

    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Ανοδικά κινήθηκαν την Παρασκευή οι τιμές του πετρελαίου, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να διασώσουν την εβδομάδα από το κλείσιμο σε αρνητικό έδαφος.

    Το ενδιαφέρον της αγοράς ήταν στραμμένο στην πολυαναμενόμενη επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στη Σαουδική Αραβία.  Ο Αμερικανός πρόεδρος θα ζητήσει από το Ριάντ να υπάρξει μια  αύξηση της παραγωγής πετρελαίου, αν και οι ΗΠΑ, όπως επεσήμανε αξιωματούχος στο Reuters, δεν αναμένουν να συμβεί κάτι τέτοιο άμεσα.

    Η επόμενη συνεδρίαση του OPEC + είναι προγραμματισμένη για τις 3 Αυγούστου, ωστόσο οι αναλυτές αμφιβάλλουν κατά πόσο η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα δέχονταν κάτι τέτοιο στον βαθμό που ζητούν οι ΗΠΑ.

    Ο Τζο Μπάιντεν έφτασε το απόγευμα της Παρασκευής στη Σαουδική Αραβία, όπου συναντήθηκε με τον βασιλιά Σαλμάν και τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, με τον οποίο θα έχει συνομιλίες μεταξύ άλλων και για το ζήτημα του πετρελαίου  Αύριο Σάββατο ο Μπάιντεν θα συμμετάσχει σε μια σύνοδο των ηγετών των αραβικών μοναρχιών του Κόλπου.

    Το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Αυγούστου ενισχύθηκε την Παρασκευή κατά 1,9% στα 95,78 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο εβδομάδας  υποχώρησε κατά 6,9%.

    Το Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου έκλεισε με άνοδο 2,1% την Παρασκευή στα 101,16 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με απώλειες 5,5%.

    Διαβάστε επίσης:

    Με νέα μικρή υποχώρηση ολοκλήρωσε ο χρυσός την πέμπτη συνεχόμενη αρνητική εβδομάδα του



    ΣΧΟΛΙΑ